1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Hedef Cerablus”
“Hedef Cerablus”

“Hedef Cerablus”

Suriyeli direnişçilerden oluşan Sultan Murat Tümeni dün Çobanbey’e girdi. IŞİD'in canlı bomba saldırıları üzerine Tel Ahmar'a çekilen direnişçilerin bir sonraki hedefi Cerablus.

24 Haziran 2016 Cuma 04:50A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Kamışlı-Kobani-Afrin hattını sağlaması için stratejik konumda olan Çobanbey'de direnişçiler ile örgüt arasındaki çatışmalar aralıksız sürüyor.

İki gün önce Halep'te operasyon başlatan Türkmen gruplardan Sultan Murat Tümeni, 3 köyü ele geçirerek ilçe sınırına kadar yaklaştı.

Direnişçiler Çobanbey'de

Yoğun çatışmaların ardından direnişçiler Çobanbey'e girdi. Ancak IŞİD'in, direnişçilerin bulunduğu yerlere bomba yüklü iki araçla düzenlediği saldırıda 20 silahlı direnişçinin yaşamını yitirmesi üzerine güçler Tel Ahmar'a geri çekildi.

7 Nisan 2016'da Çobanbey'i IŞİD'den alan direnişçiler, 6 gün sonra uğradıkları şok baskınla birlikte yeniden çekilmişlerdi.

“Hedef PYD’nin Afrin Bağlantısını Engellemek”

Çobanbey sınırında savaşan Türkmen gruplardan Sultan Murat Tümeni komutanlarından Muhammed İsmail, Çobanbey'den sonra hedeflerinin Cerablus yönünde ilerlemek ve PYD'nin Afrin bağlantısını engellemek olduğunu belirtti.

Batı yönünden Mezra Şahin, Tel Ahmar ve Şabaniyye köylerini ele geçirdiklerini kaydeden İsmail, Çobanbey'de bulunan ve farklı ülkelerden gelen militanların Rakka yönüne çekildiğini, karşılarında savaşanların çoğunluğunu örgüte bölgeden katılan kişilerin teşkil ettiğini aktardı.

IŞİD’den Kaçıp Direnişçilere Sığınıyorlar

İsmail, IŞİD'den kaçan birçok militanın kendilerine sığındığını söyledi.

Militanların örgütten sakallarını keserek firar ettiğini belirten Muhammed İsmail, “Dün de 7 IŞİD'li kaçarak bizim tarafa sığındı. ÖSO'ya sığınan bu kişiler mahkemeye sevk edildi.” dedi.

HABERE YORUM KAT