1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP’yi Parlatma Kampanyasına Kandil’i de Dâhil Ettiler!
HDP’yi Parlatma Kampanyasına Kandil’i de Dâhil Ettiler!

HDP’yi Parlatma Kampanyasına Kandil’i de Dâhil Ettiler!

Cumhuriyet gazetesinde Kandil’e düzülen övgüler, bazılarının HDP’ye yönelik cilalama çabasını daha radikal bir zemine oturtma eğilimine işaret ediyor gibi.

04 Haziran 2015 Perşembe 12:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

HDP’yi elbirliğiyle barajı aşırmaya yemin etmiş görünen laik-Kemalist medya bu doğrultuda önemli adımlar atıyor. Sonuçta PKK’nın uzantısı bir partiye oy istemek, destek olmak belli çevreler için hiç de kolay bir iş değil. Arada devasa bir duvar olduğu biliniyor. Ama olsun azmin elinden ne kurtulur ki! Gerekirse sorunun köküne inip tedaviye oradan başlamak da gerekebilir!

Ve işte Cumhuriyet’te yayınlanan Kandil gözlemleri tam da bu mantığın bir yansıması gibi. Kandil güzellemeleriyle adeta “gözünüzde bu hareketi çok büyütmeyin, öcü gibi görmeyin, bir yakından tanısanız, ne kadar severdiniz” havasında gözlemler bunlar!

Anlaşılan o ki, bundan böyle AKP gericiliğine karşı laik-Kemalist unsurlar PKK’ya çok daha yakın duracaklar!    

İşte Cumhuriyet gazetesinde Ayşe Yıldırım'ın Kandil'de Cemil Bayık'la yaptığı röportajın sonuna eklediği ve "Bir iki küçük not" olarak yazdığı bölümler:

cemil-bayik-ayse-yildirim-kandil-cumhuriyet.jpg

"YERE İZMARİT BİLE ATMIYORLAR"

Bir iki küçük not: Kandil'de doğaya saygı önemli. Dağ taş demiyorlar, sigara izmaritlerini bile yerlere atmıyorlar. Eteklerde yaşayan köylülerin rastgele ağaç kesmesine izin vermiyorlar. Her yer tuvalet anlayışı yok, 'kurum'ların özel tuvalet alanları var. Komünal bir yaşam var.

FOTOĞRAF İSTEĞİMİZİ KİBARCA REDDETTİLER

Yüzlerini seçemediğimiz kurum sahipleriyle peynir, ekmek, zeytinden oluşan kahvaltımızı yapıp vedalaşmaya hazırlanıyoruz. Fotoğraf çekmek isteğimiz kibarca reddediliyor. Güvenlik nedeniyle izin verilen yerler ve kişiler dışında fotoğraf çekiminin yasak olduğu söyleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum