1. HABERLER

  2. HABER

  3. "HDP'ye Oy Vermediğimiz İçin Çöplerimiz Toplanmıyor"
"HDP'ye Oy Vermediğimiz İçin Çöplerimiz Toplanmıyor"

"HDP'ye Oy Vermediğimiz İçin Çöplerimiz Toplanmıyor"

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki Gürbüz Mahallesi'nin sakinleri, "1 Kasım Seçimi'nde AK Parti'nin bölgede HDP'den daha fazla oy alması nedeniyle belediye hizmetlerinden yararlanamadıklarını" iddia etti.

10 Kasım 2015 Salı 14:49A+A-

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen Gürbüz'de yaşayanlar, "HDP'ye oy vermedikleri için belediyenin su kesintisi uyguladığını ve çöplerinin toplanmadığını" ileri sürdü.

Gürbüz Mahallesi'nin sakinleri 1 Kasım'daki Genel Seçim'in ardından belediye hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamadıklarını öne sürerek tepki gösterdi.

Mahalle esnafından Abdulillah Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimden sonra belediyenin temizlik hizmeti sunmadığını iddia etti.

"(Kime oy vermişseniz, o gelsin kaldırsın) dediler"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Şık ise evinin önüne bırakılan hayvan gübreleri ve çöplerin kaldırılması için belediyeye 5 kez dilekçeyle müracaat ettiğini ancak bir sonuç alamadığını aktardı.

Şık, "Yolun üstüne dökülen hayvan gübrelerinin kaldırılmasını istediğimizde belediye çalışanları, 'kime oy vermişseniz, o gelsin kaldırsın' diyor. Biz ne yaptık bize ambargo koyuyorsunuz. HDP'ye oy vermediğimiz için bunu yapıyorlar. Oy verseydik böyle olmazdı. Bu muameleyi hak etmedik" ifadesini kullandı.

Mehmet Keklik de mahallenin çoğunluğu AK Partili olduğu için belediyenin hizmet vermediğini savundu.

Keklik, "Çöpler nedeniyle evlerimizden çıkamıyoruz. Şikayetçiyiz, kapıya çıkamıyoruz. Biriken çöp nedeniyle haşere oluştu. Belediye çalışanları, 'Gürbüz’e hizmet etmiyoruz' diyorlar" şeklinde konuştu.

AA

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT