1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP'li Pervin Buldan'ın Erdoğan Umudu
HDP'li Pervin Buldan'ın Erdoğan Umudu

HDP'li Pervin Buldan'ın Erdoğan Umudu

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'a göre; Erdoğan Çankaya'ya çıkarsa süreç sekteye uğramadan devam eder.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 15:56A+A-

Partide İhsanoğlu'nun olası cumhurbaşkanlığına yönelik genel kanı ise "barışı kesintiye uğratır" yönünde.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ı aday gösteren HDP, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Çankaya'ya çıkması halinde sürecin nasıl etkileneceği konusunu değerlendiriyor. HDP'de öne çıkan görüş, İhsanoğlu'nun seçimi kazanması durumunda MHP'nin de ortak adayı olması nedeniyle sürecin sekteye uğrayacağı yönünde. Erdoğan'ın kazanması halinde ise sürecin kesintiye uğramadan devam edeceği kanaati hâkim. Akşam'a konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın açıklamaları şöyle:

“Sürecin devamı ve sekteye uğramaması çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçiminin süreci olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmüyoruz. Çünkü hükümet, Çözüm Süreci konusunda kararlı görünüyor. Başbakan Erdoğan seçimi kazanır ve Köşk'e çıkarsa süreç aynen devam eder. Bizim bu konuda bir endişemiz yok. Zaten bunu Başbakan da söylüyor.

İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLECEK 

Süreçle ilgili temaslar ise sadece hükümetle HDP arasındaki görüşmelerle sınırlı değil. Devlet heyetleri de, İmralı ile görüşmeler dahil aktif olarak sürecin içinde. Çözüm Süreci'ne yasal dayanak oluşturan ve TBMM'de görüşülen yasanın da süreci hızlandıracağını düşünüyorum. Tasarının kabul edilerek yürürlüğe girmesiyle birlikte Çözüm Süreci yasal zeminde yürüyecek ve fiilen ikinci aşamaya geçilmiş olacak.

KARMA HEYETLER ÇIKABİLİR 

İkinci aşamayla birlikte, eve dönüşlerin de yer alacağı adımlar için alt yapı oluşturulacak. Yerel Yönetimler Yasası ve Sivil Toplum Yasası gibi mevzuat değişiklikleri de bu süreçte gündeme gelecek. TBMM'de görüşülen tasarı, İmralı'ya bizim dışımızdaki başka heyetlerin gitmesinin de yolunu açacaktır. Çözüm Süreci birçok konuyu kapsıyor. Bu çerçevede TBMM'deki ihtisas komisyonlarının üyelerinin katılımıyla, sürece destek verecek karma heyetler de oluşturulabilir.”

Kaynak: Akşam

 

HABERE YORUM KAT