1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP'li Grup Kandil'de
HDP'li Grup Kandil'de

HDP'li Grup Kandil'de

İmralı heyetinde bulunan HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, KCK yöneticileriyle görüşmek üzere dün gece Kandil'e gitti.

09 Aralık 2014 Salı 12:19A+A-

İlk kez Hatip Dicle'nin katılımıyla dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la bir araya gelen HDP heyeti, bu görüşmenin ardından dün gece saatlerinde KCK yöneticileriyle görüşmek üzere Kandil'e gitti.

Heyette DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan yer alırken, Sırrı Süreyya Önder, Kandil'e giden heyete dahil olmadı.

Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 29 Aralık'ta Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmede Öcalan'ın hazırladığı "Demokratik Çözüm ve Müzakere taslağı" üzerine hükümet ve çözüm kurulu üyeleriyle görüştüklerini hatırlatarak, "Bu toplantılarda ortaya çıkan sonucu ele almak üzere bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız görüşmelerde hükümetin tutumunu KCK yetkilileriyle ele alacağız" diye konuştu.

İmralı heyetinde yer alan 4 isim dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüşmüş, HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder çıkışta yaptığı açıklamada, Kandil'de KCK yetkilileriyle görüşmeden önce, parti kurullarındaki değerlendirmenin ardından bir kez daha Yalçın Akdoğan ile görüşeceklerini söylemişti.

Ancak, HDP'lilerin Kandil ziyareti, Akdoğan'la ikinci görüşme gerçekleşmeden yapılıyor. 

Al Jazeera, DİHA ve DHA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT