1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP’den Kemalizm ve Atatürk Sansürlü Dersim Katliamı Açıklaması
HDP’den Kemalizm ve Atatürk Sansürlü Dersim Katliamı Açıklaması

HDP’den Kemalizm ve Atatürk Sansürlü Dersim Katliamı Açıklaması

HDP, Dersim Katliamının 83’üncü yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Kemalizm ve Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermeden katliamı kınadı.

05 Mayıs 2020 Salı 01:26A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP tarafından yapılan açıklamada, “otoriteye baş eğmeyen Dersim”, “yapılan katliam” ve “faili işleyen ulus devlet idarecileri” tanımlamaları yer alıyor. Ancak, “otorite kimdi?”, “Katliamı kim yaptı?” ya da “o zamanki ulus devlet idarecileri kimdi?” gibi soruların cevabı bilinmesine rağmen bunlar itinayla sansürlenmiş.

Dersimde öldürülenlerin resmi ve gayri resmi sayılarından katliamda sağ kalan çocukların evlatlık verildiği ve akıbetlerinin bilinmediği bilgilerine kadar malumatı açıklayan HDP, bu failleri işleyen zihniyetle bırakın hesaplaşmayı adını dahi açıkça anmaktan imtina ediyor.

Finalde ise “Devlet işlediği suçtan dolayı özür dilemelidir” denmiş. Açıklamadan anladığımız kadarıyla 1937 yılında bir devlet halkını bombalamış ancak, Hangi devlet? Hangi hükümet? Kim emri verdi? Bunlar çok ihtilaflı!

Kemalizm eleştirisi yaparken örtük bir dil kullanan HDP ve Sol cenah, Müslümanlara yönelik en ufak bir ithamda ise son derece cüretkâr ve cesur davranıyor. Eğer söz konusu katliamı Müslümanlar yapsaydı HDP, doğrudan faili göstermenin yanı sıra günler öncesinde propaganda ve ajitasyon çalışması yapardı. Neyse ne de olsa o dönem ki Kemalist kadrolar “dinci” ve “gerici” değildi. HDP zihniyeti için neticede Dersim’i modernleştirmek için katliam yapıldı. Çok da büyütülecek bir sorun değil!

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum