1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. HDP, Öcalan'ın Üstlendiği Başbağlar Katliamının Faillerini Arıyor
HDP, Öcalan'ın Üstlendiği Başbağlar Katliamının Faillerini Arıyor

HDP, Öcalan'ın Üstlendiği Başbağlar Katliamının Faillerini Arıyor

HDP’nin Başbağlar Katliamının faillerini araması için çok uzaklara gitmesine gerek yok. Çok değer verdikleri ve “Önder” dedikleri Öcalan’ın ifadelerine bakmaları yeterli.

05 Temmuz 2020 Pazar 16:34A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP’den Başbağlar Katliamının 27’inci yıl dönümünde yapılan açıklamada, katliamın henüz aydınlatılmadığı ve gerçek faillerin cezalandırılması gerektiği belirtildi. Ancak, PKK lideri Abdullah Öcalan, yargılandığı sırada mahkemedeki ifadesinde, saldırının "Doktor Baran" kod adlı örgütün yerel sorumlululardan biri tarafından düzenlendiğini söylemişti.

HDP’ye göre, Başbağlar Katliamının üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen bu olay henüz aydınlatılmadı ve aydınlatılması için en ufak bir adım bile atılmadı. HDP’nin muğlak açıklamasına göre, devletin olayı ilk önce görmezden geldiği, katliamdan dolayı tutuklananların ise olayla bağlantısı yokmuş! Ancak, PKK lideri Abdullah Öcalan, yargılandığı sırada mahkemedeki ifadesinde, saldırının "Doktor Baran" kod adlı örgütün yerel sorumlulardan biri tarafından düzenlendiğini söylemişti.

HDP’nin Başbağlar Katliamının faillerini araması için çok uzaklara gitmesine gerek yok. Çok değer verdikleri ve ismini “Sayın”sız ağzına almadıkları Öcalan’ın ifadelerine bakmaları yeterli. Yoksa “Önderlik”e itimat etmiyorlar mı? Öcalan da artık HDP’yi ikna etmiyorsa bilin ki Başbağlar’ın gerçek failleri hiçbir zaman bulunmayacak. Çünkü, HDP, Öcalan'ın Üstlendiği katliamın faillerini arıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum