1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP İstanbul Milletvekili Tüzel Bakanlık Teklifini Reddetti
HDP İstanbul Milletvekili Tüzel Bakanlık Teklifini Reddetti

HDP İstanbul Milletvekili Tüzel Bakanlık Teklifini Reddetti

Başbakan Davutoğlu tarafından bakanlık teklif edilen HDP İstanbul Milletvekili Tüzel, Geçici Seçim Hükümeti'nde yer almayacağını bildirdi.

27 Ağustos 2015 Perşembe 20:37A+A-

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bakanlık teklif edilen Geçici Seçim Hükümeti'nde yer almayacağını bildirdi.

Tüzel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gerginliği, savaşa ortamını tırmandırarak seçimden prim elde edeceğini hesaplayan, kuran bir iktidar olduğunu savundu.

EMEP Partisi olarak iktidarın bu politikalarını hiçbir zaman onaylamadıklarını, bileşeni oldukları HDP'nin de bunu onaylamadığını kaydeden Tüzel, bu hükümetin devamı olarak gördükleri, antidemokratik dayatmalarıyla kural tanımayan, HDP üzerinde de baskı kurmaya çalışan, halka saldırı hükümeti karakteri taşıyan geçici de olsa bu seçim hükümetinde görev almayı doğru bulmadıklarını söyledi.

Kurucu Genel Başkanı olduğu EMEP'te kararlarının bu yönde teşekkül ettiğini aktaran Tüzel, görevi kabul etmediklerini süresi içerisinde bildireceklerini ifade etti.

Tüzel, "HDP'nin geçici seçim hükümetinde varlığı, bütün bu gerginlikleri giderme, bir temsiliyet sağlama adına elbette önemli ve anlamlı" diye konuştu.

"Özgün kararımız"

Tüzel, bir gazetecinin, "Parti görüşüne ters düşen bu kararınızdan sonra HDP'de yola devam edecek misiniz?" sorusu üzerine, "Biz yılladır Kürt halkının haklarının teslim edilmesi için EMEP olarak ittifaklar yaptık. Bundan sonra da bunlar olacaktır. Bizim buradaki özgünlüğümüz 7 Haziran seçimlerinde bir ittifak yapmış olmamızdır. Bu, tespitlerimizde, siyasi değerlendirmelerde, geleceğe dair tasarrufumuzdaki özgün bir kararımızdır" dedi.

HDP'nin geçici hükümette yer alma kararını, son derece saygın, halkların iradesini temsil etme, anayasal hakları kullanma açısından değerli gördüklerini ifade eden Tüzel, "HDP yönetimi, bizim tutumuzu elbette kendi yetkili organlarında değerlendirecektir. Önümüzdeki günlerde beraberce konuşarak ele alabiliriz" diye konuştu . 

Tüzel, kendi yerine HDP'den başka bir ismi değil bağımsız bir isim atanacağını söyledi.

Bir başka soru üzerine, bu kararının,  HDP açısında bir zafiyet doğurmayacağını belirten Tüzel, "En fazla ittifak yaptığı bir gücün siyasi tespitleri ve kararları çerçevesinde aykırı bir hareketi olarak nitelendirilir. HDP kendi planları, taktikleri, tespitleri çerçevesinde çalışmalarına devam eder. Bu tutum, diyaloğumuza ve mücadelemize halel getirmez" dedi.

Tüzel, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yurtdışında olduğunu ancak süreçle ilgili bilgilendirildiğini kaydetti.

Levent Tüzel, "Bundan sonra Meclis'te EMEP'i mi ve HDP'yi mi temsil edeceksiniz?" sorusuna, "Halen HDP milletvekiliyim. Farklı bir gelişme olursa haberdar olursunuz" karşılığını verdi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum