1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. HDP eski milletvekili İbrahim Binici tutuklandı
HDP eski milletvekili İbrahim Binici tutuklandı

HDP eski milletvekili İbrahim Binici tutuklandı

HDP eski Milletvekili İbrahim Binici Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Kobani olaylarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

04 Kasım 2020 Çarşamba 02:03A+A-

Kobani olayları olarak bilinen ve 6-7-8 Ekim 2014 tarihinde ülke genelinde PKK/KCK tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemleri ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında şiddet eylemleri sırasında sokağa çıkma çağrısı yapan PKK/KCK ve HDP’li siyasi parti yönetici ile ilgili çok sayıda soruşturma ve gözaltı kararı verilmişti.

8 kişi hakkında yakalama kararı

Halen devam eden soruşturma kapsamında alınan tanık ve etkin pişmanlık beyanları doğrultusunda 8 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin örgüt tarafından eğitilerek PKK/KCK'ya bağlı komitelerde sosyal alan, sözcülük, ideolojik alan, kültür-sanat alanı gibi örgütsel görevler üstlendikleri tespit edildi. Örgüt üyeleri arasında kuryelik yaptığı da belirlenen 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik 27 Ekim'de Ankara merkezli 7 ilde operasyon düzenlendi.

HDP eski milletvekili tutuklandı

HDP eski milletvekili İbrahim Binici, Ayşe Yağcı ve Mesut Bağcık gözaltına alındı. Şüpheli şahıslar polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT