1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP de Taksim Dedi
HDP de Taksim Dedi

HDP de Taksim Dedi

HDP 1 Mayıs'da Taksim’de olacak. HDP sendikalarla birlikte Şişli'den Taksim'e yürüyecek. İstanbul Valisi ise henüz resmi başvuru olmadığını olursa Yenikapı'ya izin verileceğini açıklamıştı.

23 Nisan 2014 Çarşamba 14:46A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bir basın toplantısıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını açıkladı.

HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan, "HDP olarak bu 1 Mayıs'ı bütün bileşenlerimizle, kuvvetlerimizle 1 Mayıs Taksim Alanı'nda kutlayacağız, hazırlıklarımız sürüyor" dedi.

Altan; "Çünkü Taksim sadece bir meydan değil, anlamı olan, işçi sınıfının 1977'deki katliamını ve devrimcilerin orada öldürülmesinin de bir yıldönümü olarak bizim için çok anlamlı… Hükümetin özellikle son seçimlerden sonra geliştirdiği yeni saldırılara karşı bütün kuvvetlerimizle karşı duracağız ve faşizan saldırıları özellikle 1 Mayıs Alanı'nda hep birlikte göğüsleyeceğiz" dedi.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altan, sendikalarla birlikte Şişli güzergahını kullanarak Taksim Meydanı'na geleceklerini söyledi.

Sendikalardan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi, işçi bayramını Taksim’de kutlayacaklarını açıklamıştı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise kutlamalar için Yenikapı’da yapılan miting alanını göstermiş ve Taksim'de kutlama yapılmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Mutlu, Kadıköy'le ilgili Türk-İş'in (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) yapmış olduğu müracaata olumlu cevap verdiklerini söylemişti.

Başbakan Erdoğan grup da toplantısında 'Taksim'den umudunuzu kesin' demişti.  

(DHA)

HABERE YORUM KAT