1. HABERLER

  2. HABER

  3. "HDP 80 Milletvekilini PKK'nın Hizmetine Sundu"
"HDP 80 Milletvekilini PKK'nın Hizmetine Sundu"

"HDP 80 Milletvekilini PKK'nın Hizmetine Sundu"

Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin, "Biz PKK'nın HDP'lileşmesini beklerken, HDP 80 milletvekilini PKK'nın hizmetine sundu" dedi.

11 Eylül 2015 Cuma 17:04A+A-

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin, AA muhabirine, PKK'nın saldırılarını, HDP'nin tutumunu ve halkın tepkisini değerlendirdi.

Irak'ın ardından Suriye'de yaşanan çatışmalarla birlikte PKK'ya "Bırakın Çözüm Süreci'ni, oradan kazanacağınız çok az. Artık bölge değişti, Suriye'nin, Irak'ın nereye gideceği belli değil. Biz de destekleyeceğiz sizi. Siz tarihi bir fırsatı yakaladınız, siz tekrar çatışma ortamına gireceksiniz" denildiğini kaydeden Mehmet Şahin, bu yapılırken de bölgede, uluslararası alanda ve Türkiye içinde Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve AK Parti karşıtlığının kullanıldığı bir siyasal stratejinin devreye sokulduğunu kaydetti. 

Devasa bir 'terör yapılanması' ile karşı karşıya olunduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bu devasa terör yapılanması ne sadece PKK'dan ibaret, ne HDP ne de HDP ile PKK'nın bir araya gelmesinden ibaret. Türkiye'de terör örgütünün siyasi uzantısı HDP, Türkiye genelinde faaliyet gösteriyor ve 'Türkiyelilik' söylemini kullanıyor. Bölgeye gittiğimiz zaman ise üç büyükşehir belediyesi ile yüzün üzerinde belediye Demokratik Bölgeler Partisi'nin elinde. Demokratik Bölgeler Partisi, HDP'yi bir tarafa bırakarak, bölgede hiçbir Kürt siyasi yapılanmasına müsaade etmiyor. Suriye'ye iniyorsunuz siyasi partisi PYD, silahlı yapılanması YPG. PKK-HDP, PYD-YPG. Irak ve İran'da da benzer yapılanmalarla karşılaşıyorsunuz. KCK'dan, Kongra-Gel'den, Demokratik Toplum Kongresi'nden bahsediyoruz. Neredeyse 29 harf var, hepsini kullanarak örgüt yapılanmasına gittiğini görüyorsunuz. Buna 'büyük terör organizasyonu' diyorum. Her coğrafyada, her devlette faaliyet göstermeye uygun bir yapılanma ortaya koymuşlar."

"HDP 80 milletvekilini PKK'nın hizmetine sundu" 

Pek çok aydının "Rojava Devrimi" adı altında PKK'ya destek verdiklerini dile getiren Mehmet Şahin, PKK'nın zemin yakalaması için oluşturulan bu durumun okunamadığını ifade etti. 

HDP'nin 7 Haziran genel seçimlerinde yüzde 13 oranında oy aldığını hatırlatan Şahin, "Halk size 'PKK ile ilişkini kes, ben seni Meclis'e gönderiyorum' diyor. Bir kısım Kürtler, 'HDP'yi güçlendirirsek PKK'nın baskısından kurtuluruz' diye oy verdiler. Diğer etnik ve mezhebi gruplar da 'HDP'nin Türkiyelileşmesini' beklediler. Bunlar Rojova'da da seçim sürecinde de kandırıldılar. Biz PKK'nın HDP'lileşmesini beklerken, HDP 80 milletvekilini PKK'nın hizmetine sundu" diye konuştu. 

"Senato üyesi 'Amerikan askerleri yenilecek' dese, neyle karşılaşır"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Asker yenilecek" şeklindeki açıklamasını anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

"Şöyle bir hayal edin. ABD Kongresi'nde Temsilciler Meclisi veya Senato'dan bir üye kalksa dese ki 'Amerikan askerleri yenilecek', neyle karşılaşır. Almanya Federal Parlamentosu'nun bir üyesi kalksa dese ki 'Alman askerleri yenilecek, Almanya yenilecek, bu işten galip çıkacağız' dese Almanya'da bu parlamento üyesi neyle karşılaşır. HDP'nin başındaki o siyasi liderlerin, Demirtaş'ın artık yalanlarının ortaya konması gerekiyor. Toplumun sinir uçlarına dokunacak konuşma yapmasının, hukukun içinde bunun bir cezası olduğunun gösterilmesi gerekiyor. Dün itibarıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı iki soruşturma başlattı. Hukuk içinde mücadelenin sürdürülmesi gerekiyor."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum