1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDK, Olaylardan CHP’yi Sorumlu Tuttu
HDK, Olaylardan CHP’yi Sorumlu Tuttu

HDK, Olaylardan CHP’yi Sorumlu Tuttu

BDP'li milletvekillerinin başlattığı Karadeniz turu Trabzon'a ulaşmadan sona erdi. Vekiller, olaylardan CHP'yi sorumlu tuttu.

19 Şubat 2013 Salı 18:12A+A-

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi milletvekillerinin Karadeniz turu son buldu.

İmralı görüşmeleriyle başlayan sürece destek olmak isteyen HDK üyesi 4 milletvekili Karadeniz turunu Samsun'da noktaladı. Milletvekillerinin Sinop ziyareti sırasında dün olaylar yaşanmıştı. Olayların benzeri bugün de Samsun'da yaşanınca heyet Trabzon'a gitmeyi iptal etti.

Heyette yer alan Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, BDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel dün Sinop'ta protestocuların eylemleri nedeniyle zor anlar yaşamışlardı. Sinop Öğretmenevinde mahsur kalan milletvekilleri gece yarısında polis tarafından zorla kurtarılabilmişlerdi.

Heyet bugün de Samsun'a gitmişti. Heyetin Samsun ziyareti de gergin başladı. Samsun'daki TKP binası sabah saatlerinde saldırıya uğramıştı. Öğle saatlerinde de binanın önünde toplanan yüzlerce kişilik grup heyeti protesto etmişti.

"BİZİ MHP DEĞİL CHP'Lİ BAŞKAN HEDEF GÖSTERDİ"

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, gezinin iptal edildiğini duyururken konuyla ilgili yaptığı açıklamada saldırılardan CHP'yi sorumlu tuttu.

Önder şunları söyledi: "Olaylarda MHP'nin bir vebali yoktur. Biz orada bazı tespitler yaptık, gözlemlerde bulunduk.  MHP'liler bu kalabalıklar arasında yoktu. Ancak maalesef CHP'li yetkililerin vebali vardır. CHP'li Sinop Belediye Başkanı'nın provokatif açıklamaları olmuştur. Ben eminim Karadeniz halkı bizi tekrar çağıracaktır."

MECLİS BAŞKANI VE BAŞBAKANDAN OLAYLARA TEPKİ

Sinop'ta dün yaşanan olaylara Meclis Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan, olaylardan CHP ve MHP'yi sorumlu tutmuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında dün Sinop'ta BDP'li vekillerin yaşadıklarına değindi ve CHP ve MHP'lilerden oluşan grupların provokasyonun içinde olduğunu belirterek, ''Beğenirsin beğenmezsin, onlar milletvekilleridir. Oradaki toplantıyı izlemek zorunda değilsin. Saygı duymak zorundasın'' dedi.

Erdoğan tarafından suçlanan CHP'den ise olayla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bugünkü grup toplantısında konuya hiç değinmedi.

 

HABERE YORUM KAT