1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT’den Kudüs Farkındalığı: “Kudüs İçin Yaz!” Şiir Yarışması
HBT’den Kudüs Farkındalığı: “Kudüs İçin Yaz!” Şiir Yarışması

HBT’den Kudüs Farkındalığı: “Kudüs İçin Yaz!” Şiir Yarışması

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), Kudüs’e dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla “Kudüs İçin Yaz!” adıyla ödüllü şiir yarışması düzenleyecek.

20 Şubat 2019 Çarşamba 11:43A+A-

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), yeni bir çalışmaya imza attı. Kudüs’e dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla “Kudüs İçin Yaz!” adıyla ödüllü şiir yarışması düzenleyen Hayırda Buluşanlar Topluluğu, yarışmada dereceye giren şiirler için birinciye bin lira, ikinciye beş yüz lira ve üçüncüye iki yüz elli lira ödül verecek. Ayrıca, yarışma kapsamında dereceye giren eserler ulusal bir dergide yayınlanacak.

Konuyla ilgili olarak Hayırda Buluşanlar Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Hatip Erdoğmuş şöyle dedi: “Yarışmamızın amacı; üniversite öğrencileri arasında Kudüs farkındalığını, hassasiyetini oluşturmak; Kudüs’ün biz Müslümanlar açısından ne kadar önemli olduğu bilincini canlı tutmaktır. Yarışmanın hedef kitlesi; Muş Alparslan Üniversitemizin tüm öğrencileridir. Öğrencimiz olan herkes bu yarışmaya katılabilir. Yarışmanın başvuruları 15 Şubat’ta başladı ve 19 Nisan’a kadar başvurular devam edecek. Yarışmaya katılım için gönderilen şiirin daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Eserin herhangi bir yerde daha önce yayımlandığının tespit edilmesi halinde ödül iptal edilir. Şiirler yarışma konusuna uygun yazılmalıdır ve şiir tekniği serbesttir. Şiirler Word belgesi şeklinde, Times New Roman yazı stili ve 12 punto şeklinde yazılıp [email protected] mail adresine gönderilmelidir. Şiirler Türkçenin yanı sıra Arapça ve Kürtçe de yazılabilir. Her öğrenci yarışmaya bir adet şiirle katılabilir ve sayfa sınırlaması yoktur. Yarışmaya katılanların şiirleri ile birlikte mutlaka ad, soyad, telefon, e-mail, adres ve öğrenci oldukları birimi belirtmeleri gerekmektedir. Yarışma için gönderilen şiirler, üniversitemizin öğretim elemanlarından oluşturulan bir kurul tarafından değerlendirilecektir. Dereceye giren öğrencilerimizin ödüllüleri, topluluğumuz tarafından 3 Mayıs 2019 tarihinde üniversitemizin uygun bir toplantı salonunda düzenlenecek olan programda takdim edilecektir. Yarışmayla ilgili geniş bilgiye Hayırda Buluşanlar Topluluğunun sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir. Yarışmamızın hayırlı olmasını diler, yarışmaya girecek olan tüm öğrencilerimize de başarılar dileriz.”

2872-001.jpg

HABERE YORUM KAT