1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hazm Hareketi, Şam Cephesi'ne Katıldı
Hazm Hareketi, Şam Cephesi'ne Katıldı

Hazm Hareketi, Şam Cephesi'ne Katıldı

Şam Cephesi Suriye'de savaşan Hazm Hareketi'nin kendilerine katıldığını bildirdi.

01 Şubat 2015 Pazar 15:50A+A-

Suriye'de savaşan gruplar arasında yer alan Hazm Hareketi, Nusra Cephesi ile çatışmaların ardından Halep'teki muhaliflerin çatı yapılanması "Şam Cephesi"ne katıldı.

Şam Cephesi (El-Cephe eş-Şamiyye) tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin yakın temasta olduğunu açıkladığı Hazm Hareketi'nin tüm oluşumlarıyla beraber, Abdulaziz Selame liderliğindeki Şam Cephesi'ne bugün itibariyle katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Hazm Hareketi'yle sorunu olan birlikler ve grupların sorunlarını Şam Cephesi yönetimiyle ve ona bağlı yargı bürosuyla çözülmesi çağrısı yapılırken, bunun kardeşler arasındaki çatışmaya son vermek ve silahları Esed yönetimiyle onun milislerine doğrultmak için olduğu vurgulandı.

Hazm Hareketi'nin, Nusra Cephesi'ne bağlı 2 kişiyi İdlib'den Halep'e dönerken alıkoyduğunun iddia edilmesinin ardından, Nusra Cephesi, Hazm Hareketi'nin elinde bulunan 111. Alay'a saldırmış ve ele geçirmişti. İki taraf da birbirini suçlayan açıklamalar yayınlamış, birbirlerini anlaşmaları ihlal etmekle suçlamıştı.

Bölgedeki aktivistler, Hazm Hareketi'nin, Şam Cephesi'ne katılmasını Nusra Cephesi'yle yaşanabilecek bir savaşı önlemesi ve direnişçilerin saflarını birleştirmesi açısından önemli oluğunu savunuyor.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT