1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Hazırlıkta Başarısız Olan Türkçe Programlara Geçebilecek
Hazırlıkta Başarısız Olan Türkçe Programlara Geçebilecek

Hazırlıkta Başarısız Olan Türkçe Programlara Geçebilecek

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin, Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirilme başvuruları 12 Ekim'e kadar alınacak.

06 Ekim 2016 Perşembe 20:13A+A-

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız öğrenciler için Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirme başvuru işlemleri başladı. Başvurular, 12 Ekim'e kadar alınacak.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi, Dikey Geçiş Sınavı ya da Yurtdışında Çalışanların Çocukları için Yükseköğretime Giriş Sınavı sonuçlarına göre yerleştiği yükseköğretim programının (özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programları hariç) zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen ikinci yarıyıl sonunda yapılan yabancı dil sınavında başarısız olduğu için ilişiği kesilen öğrencilerin, başvurmaları halinde başka bir üniversitede veya kayıtlı bulunduğu üniversitede, Türkçe öğretim yapılan programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri yapılacak.

Başvurular, 6-12 Ekim arasında yapılabilecek. Tercih bildirimi ise 13 Ekim saat 23.59’da sona erecek.

Kılavuz ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.

Adaylar, başvuru formunu ilgili kılavuzda anlatıldığı şekilde doldurup başvuru süresi içinde kendi üniversitelerine onaylatacak.

HABERE YORUM KAT