1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hayya: “Şucaiyye'de Yaşananlar, Dik Duruşun Sembolüdür!”
Hayya: “Şucaiyye'de Yaşananlar, Dik Duruşun Sembolüdür!”

Hayya: “Şucaiyye'de Yaşananlar, Dik Duruşun Sembolüdür!”

Şucaiyye Mahallesindeki katliamda büyük oğlu, gelini ve iki torununu kaybeden Hamas liderlerinden Halil e-Hayya, açıklamalarda bulundu.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 11:54A+A-

Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayya, Siyonist İsrail'in sivilleri hedef almasının, Filistinlilerin direnişe ve zafere olan inancını zayıflatamayacağını söyledi.

Hayya, yaptığı basın açıklamasında, Şucaiyye katliamında şehit olanlara rahmet dileyerek, "İsrail'in, Gazze'de sivilleri öldürmedeki ısrarı, Filistinlilerin direnişe ve zafere olan inancını zayıflatamayacak" dedi.

Siyonist İsrail'in dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlediğini belirten Hayya, "Şucaiyye'de yaşananlar, dik duruşun sembolüdür. Filistin halkı, kahramanlık, izzet ve şeref mücadelesi veriyor. Bu halk için yılma, umutsuzluk yoktur" ifadesini kullandı.

Hamas'ın tek davasının Filistin ve Kudüs olduğunu vurgulayan Hayya, İslam dünyasına, "şerefli Filistin davasını kucaklama" çağrısında bulundu.

Siyonist İsrail'in, dün, Şucaiyye Mahallesi'ne hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 72 kişi şehit oldu, 400 kişi yaralandı. Saldırılarda şehit olanlar arasında, Hayye'nin büyük oğlu Usame, gelini Hale Sakr Ebu Hin'in yanı sıra çocukları Halil ve İmame'nin de olduğu belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT