1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hayri Kozakçıoğlu İntihar Etti
Hayri Kozakçıoğlu İntihar Etti

Hayri Kozakçıoğlu İntihar Etti

Eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, İstanbul Sarıyer'deki evinde silahıyla intihar etti.

23 Mayıs 2013 Perşembe 12:58A+A-

Kozakçıoğlu'nun saat 11.00 sıralarında kalbine tek el ateş ederek hayatına son verdiği öğrenildi. O sırada Kozakçıoğlu'nun eşinin de evde olduğu belirtildi. Sabah saatlerinde eşinin bulunduğu odanın kilitli olmasından şüphelenen Sabire Kozakçıoğlu, durumu polise bildirdi. Kapı çilingir vasıtasıyla açıldığında Kozakçıoğlu'nun kalbine kurşun sıkarak intihar ettiği görüldü. Eşi Sabire Kozakçıoğlu, polise silah sesi duymadığı bilgisini verdi.

ESKİ Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki evinde ölü bulundu. Hayri Kozakçıoğlu'nun Reşitpaşa Mahallesi, Ayhan Sokak, No 2'deki tripleks villada kalbine tek el ateş ederek intihar ettiği öğrenildi. Villanın orta katındaki olay sırasında Hayri Kozakçıoğlu'nun eşinin de evde bulunduğu belirtildi. Haber verilen polisler olay yerine geldi. Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı.

'Örtülü Ödenekten Hesabına Para Geçirdi' İddiası

İstanbul Valiliği görevindeyken Hayri Kozakçıoğlu’nun Olağanüstü Hal Bölge Valiliği hesaplarından 2 milyar lirayı (yaklaşık 250.000 dolar) kendi adına açılan hesaplara geçirdiği iddia edildi.

Hayri Kozakçıoğlu bu iddia karşısında söz konusu parayı dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli’nin onayı ile 12 Ağustos 1991’de kendi hesabına aktardığını ve 18 Ocak 1993’de Bölge Valiliği’nin talebi üzerine geri gönderdiğini öne sürdü.

Ancak Kalemli bu olaydan haberi olmadığını açıkladı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, Kozakçıoğlu’nu istifaya davet ederken, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel “Paralar örtülü ödenekten teröre karşı mücadele için verilmiştir. Ancak ne için harcandığı açıklanırsa devlet sıkıntıya düşer” demişti...

HAYRİ KOZAKÇIOĞLU KİMDİR?

1938'de Alaşehir'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği, Valilik, Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişliği, Başmüfettişlik, Erzurum Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Adana, Sakarya, Diyarbakır Valiliği, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği, İstanbul Valiliği yaptı. 

20'nci Dönem'de DYP'den İstanbul Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kozakçıoğlu; 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra 21. dönem İstanbul milletvekilli olarak Meclis'e yeniden girdi. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum