1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hayırda Buluşanlar Topluluğu'ndan İdlib'e Yardım
Hayırda Buluşanlar Topluluğu'ndan İdlib'e Yardım

Hayırda Buluşanlar Topluluğu'ndan İdlib'e Yardım

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu Suriye İdlib’de Deyr Hassan bölgesindeki 80 yetim ve ihtiyaç sahibi ailenin ekmek ihtiyacını karşıladı.

14 Temmuz 2020 Salı 15:36A+A-

Konuyla ilgili Topluluk Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş şunları söyledi: “Yaklaşık dokuz yıldır Suriye’de devam eden savaştan dolayı binlerce mazlum hayatını kaybetti, milyonlarca mazlum evini kaybetti, yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Yüz binlerce mazlum, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan, çok kötü koşullarda, derme çatma yapılarda, kamplarda, hayata tutunmaya çalışmaktalar. Maalesef dünyanın birçok yerinde zulüm altındaki mazlum Müslümanlar, zor şartlar altında yaşam mücadelesini vermekte. 

7-055.jpg

Bizler ümmet şuuruna, kardeşlik bilincine sahip Müslümanlar olarak aramızda kan bağı olmadan, sağlam bir kardeşlik bağına sahip olduğumuzu biliyoruz. Dünyanın başka yerinde kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları kendi sıkıntımız bilip bunun giderilmesi için imkanlarımızı seferber ederiz. Ramazan ayında Arakan'daki mazlum kardeşlerimize imkanlarımız ölçüsünde yardım ettik şimdi de Suriyedeki mazlum kardeşlerimize gönüllülerimizin ve hayırseverlerimizin destekleriyle yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

9-038.jpg

Hayırseverlerimizin katkılarıyla İdlip Deyr Hassan bölgesinde yaşayan 80 yetim ve ihtiyaç sahibi ailemizin temel yaşam maddesi olan günlük ekmek ihtiyacını karşıladık. Maalesef bölgedeki insanlar temel beslenme gıdası olan ekmeğe ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşıyor. Suriye'de 8 milyondan fazla mazlum insanın çok kötü koşullarda, açlık sınırında yaşadığı söyleniyor. Bu yüzden hayırseverlerimiz, burdaki kardeşlerimize daha fazla yardım elini uzatmalı. Tekrar bu yardımı ulaştırmamıza yardımcı olan topluluk gönüllülerimize, hayırseverlerimize, üniversitemize, vesile olan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz.” 

6-067.jpg

Topluluk gönüllülerinden Esma Pekbay da şunları söyledi:”Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak bugüne kadar yardımlarımızı daha çok Muş ve bazı illere yoğunlaştırmıştık. Bu yıl Arakan’dan sonra Suriye’ye de yardımlarımızı ulaştırarak yurtdışında yaşayan mazlum kardeşlerimize de ulaştık. Bundan sonra yardımlarımız devam edecek inşaallah. Afrika’da ciddi su sıkıntısı çeken yerler var, oralarda topluluk olarak su kuyusunu açmayı planlıyoruz. Bizlere her zaman katkı sunan, iyiliğin, hayrın yayılmasına vesile olan herkese teşekkür ederiz.”

HABERE YORUM KAT