1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hayat Bu Kadar Ucuz mu?
Hayat Bu Kadar Ucuz mu?

Hayat Bu Kadar Ucuz mu?

Heyelan tehlikesine rağmen Çankaya Belediyesi’nin harekete geçmemesi ve inşaatları durdurmaması tepki topluyor.

07 Ocak 2012 Cumartesi 03:52A+A-

Ankara Dikmen Akpınar Mahallesinde heyelan tehlikesine rağmen CHP’li Çankaya Belediyesi’nin harekete geçmediği, büyük tehlikeye karşın devam eden inşaatları da durdurmadığı dile getiriliyor. Belediyenin mahalle sakinlerinin can güvenliğini sağlamaması tepkiyle karşılanırken, Valiliğin konu hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

Dikmen Akpınar Mahallesinde heyelan tehlikesine rağmen CHP’li Çankaya Belediyesi’nin harekete geçmediği, büyük tehlikeye karşın devam eden inşaatları da durdurmadığı öğrenildi.
Bölge için “yerleşime uygun değildir” şeklinde verilen rapora rağmen belediyenin imara açması büyük bir skandal olarak değerlendirilirken, bazı binaların zemindeki kaymalar sonucunda boşaltıldığı öğrenildi. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen boşaltılan binaların halen yıkılmaması ve zemindeki kaymayı tetiklediği belirlenen inşaatların durdurulmaması üzerine mağdur vatandaşların ise valiliğe başvurduğu bildirildi.

Belediye neden harekete geçmiyor?

Valiliğin konu hakkında inceleme başlattığı öğrenilirken, bölgede yaşayan vatandaşların hayatını bile bile tehlikeye atan belediyeye tepkiler yükseliyor. Vatandaşların görüştüğü belediye yetkileri suçu Büyükşehir Belediyesine, Büyükşehir belediyesi ise sorumlunun CHP’li Çankaya Belediyesi’nin olduğunu ifade ediyor. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu da, ortada çok büyük bir ihmalin söz konusu olduğunu belirtti, sorumluluğun Çankaya Belediyesine ait olduğunu kaydetti. Tellioğlu, karşılıklı suçlamalar yerine sorumluları zaman kaybetmeden görevlerini yerine getirmeye davet etti.

İnsanların hayatıyla oynanıyor

Tellioğlu, zemindeki kaymaya rağmen Çankaya Belediyesinin harekete geçerek, başta devam eden inşaatları durdurmaması ve söz konusu boşaltılan bina için tedbir almamasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Tellioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sürecin sağlıklı işlemediği ortada. Genel kaymadan dolayı tedbir alınmaması, boşaltılan binanın sağlamlaştırılmaması veya yıkılmaması, çevredeki diğer yapıların güvenliğinin temin edilmemesi ve kaymaya neden olduğu öne sürülen inşaatların durdurulmaması skandaldır. Belediye bugüne kadar takdir yetkisini kullanarak gerekeni yapmalıydı. Bunu yapmayan belediye insanların hayatıyla oynamaktadır. Belediye hiç zaman kaybetmeden gerekli önlemleri almalı, vatandaşlarının güvenliğini sağlamalı, yeniden bir zemin etüdü yaptırarak mahalle sakinlerinin tüm mağduriyetlerini gidermelidir.” dedi.

Uyarılar dikkate alınmıyor

Jeofizik mühendisleri odası yetkilileri de yaptıkları açıklamada, sorumlunun Çankaya Belediyesi ile ilgili yapı denetim firmalarının olduğunu belirterek, “görevi ihmal var” değerlendirmelerinde bulunuyorlar. Öte yandan oturulamayacak hale gelen binanın kendiliğinden yıkılarak diğer yapılara zarar vermesinden korkan vatandaşların çoğunun evlerini terk etmeye başladığı öğrenildi.

Valiliğin olaya el koyması bekleniyor

6 aydır kaymanın devam ettiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin kendilerini oyalamaktan öteye gitmediklerini belirtiyorlar. Tüm başvurularına rağmen Çankaya Belediyesi’nin kendilerine net bir bilgi dahi vermediğini belirten Akpınar Mahallesi sakinleri, “Canımızı ve malımızı kurtarmak için neden harekete geçilmiyor? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diye soruyorlar. ODTÜ raporlarına rağmen kaymanın devam ettiğini vurgulayan vatandaşlar, “Son umudumuz Valilik. Kısa süre içersinde olaya el koyarak, gerekeni yapacağını düşünüyoruz” dediler.

MİLAT

 

HABERE YORUM KAT