1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hatırlayalım! Nasıl Yalan Söylüyorlar?
Hatırlayalım! Nasıl Yalan Söylüyorlar?

Hatırlayalım! Nasıl Yalan Söylüyorlar?

Mursi’nin şehadeti üzerine Birgün yazarının gündeme getirdiği iftira sol-Kemalist zihniyetin geçmişten bugüne nasıl bir yalan makinası olduğunun bir kez daha hatırlanmasına yol açtı.

19 Haziran 2019 Çarşamba 15:54A+A-

Erk Acarer adlı şebbiha utanma sınırlarını fersah fersah aşarak Mursi hakkında şu tweeti atmıştı:

4232.jpg

 

İlginç olan şu ki; bu şebbihanın binlerce takipçisi de tam bir beyinsizlik ürünü olan bu tweeti hiç sorgulamadan, üzerinde hiç düşünme gereği duymadan beğenmiş ve yaygınlaştırmıştı.

Bu iftiranın tümüyle Erk Acarer’in kafasında kurgulanmadığını, ‘kaynak’larının olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. O kaynaklardan biri solhaber. TKP’nin İslam düşmanlığında sınır tanımayan iftira bülteni.

sol-mursi-iftira.jpg

Bir diğeri ise bir zamanlar aynı düzeysizlikleri yaygınlaştırmakla görevli ve uzun süredir yayın hayatından çekilmiş bulunan Radikal adlı yayın organı. Aydın Doğan’ın patronu olduğu ‘solcumsu’ Radikal, yayın hayatı sırasında bu tür iftiralara bolca imza atmakla maruftu.

Aşağıda radikalin bu iftira metnini okuyabilirsiniz. Haberin içeriğinde defalarca yalan, iftira olduğu açıklanmasına rağmen manşetlerle nasıl algı oluşturulduğunun tipik bir örneği olan bu ‘haber’i nasıl yalan söylediklerinin hatırlanması için sunuyoruz:

NEKROFİLİ YASASI!

Mısır Parlamentosu'na sunulan ve erkeklerin ölen eşleriyle ölümden sonraki ilk 6 saatte seks yapmasına imkân veren yasa tasarısı, kadın hakları örgütlerini ayağa kaldırdı.

Mısır Parlamentosu'na sunulan iki yasa tasarısı büyük tartışmalar yarattı... Sapkınlık dolu yasa tasarısı 'Kocalara, ölen eşleriyle ilk 6 saat seks yapabilme' hakkı getiriyor...

Mısır'da Müslüman Kardeşler ve Selefilerin çoğunlukta olduğu parlamento, tartışma yaratan iki yasa tasarısını görüşmeye hazırlanıyor. Tasarılardan ilki genç kızların evlenme yaşının 14'e düşürülmesi. Diğeri ise erkeklere, ölen eşlerinin cesetleriyle, ölümden sonraki ilk 6 saat içerisinde seks yapma hakkı tanınması. El Arabiya'nın haberine göre Ulusal Kadın Konseyi (UKK) Başkanı Doktor Mervat el Talavi, Parlamento Başkanı Saad el Katatni'ye gönderdiği mektupla, iki tasarının da yasalaşmasının önüne geçilmesini talep etti. Konsey, İslamcı vekillerin "Kuran-ı Kerim'i kendilerince yorumlayarak kadınların eğitim ve istihdam haklarına kısıtlama getirmeye çalıştığını" belirtiyor.

Ölümden Sonra Evlilik Geçerli

Nekrofili konusu, Mayıs 2011'de Faslı imam Zamzami Abdül Bari'nin açıklamalarından sonra tartışma konusu olmuştu. İmam Bari, evliliğin ölümden sonra da geçerliliğini sürdürdüğünü, kocaların olduğu kadar kadınların da ölen eşleriyle seks yapma hakkına sahip olduklarını söylemişti.

Kesinlikle Böyle Bir Kanun Teklifi Yok

Hürriyet ve Adalet Partisi Sözcüsü Hasan Abdülgani ise, Mısır'da ölen eşlerle ilgili yasa çıkarılacağı haberlerini kesin bir dil ile yalanladı.

Abdülgani, bu tür haberlerin Mübarek rejimi sonrası İslami kesimin ilk kez büyük çoğunluğa ulaştığı Halk Meclisi'nde, Müslüman Kardeşler ile Hürriyet ve Adalet Partisi'nin çalışmalarını baltalamak üzere kasıtlı çıkarıldığını söyledi.

Halk Meclisi'nde bu konuda verilmiş bir kanun teklifi bulunmadığını, söz konusu olayın komisyonlarda dahi konuşulmadığını belirten Abdülgani, "Haberlerde, Mısır Ulusal Kadın Konseyi Başkanı Dr. Murvet El Talavi'nin ölen eş ile cinsel ilişkiye girme ve kızlar için evlenme yaşının 14'e düşürülmesini öngören kanun tasarısının meclisten geçmemesi için Halk Meclisi Başkanı Dr. Saad El Katatni'ye mektup yazdığı belirtiliyor. Sayın Katatni'ye gönderilen böyle bir mektup yok" şeklinde konuştu.

Söz konusu haberlerin uydurulduğunu ve son 3 aydır Müslüman Kardeşler'i karalama kampanyasının bir ürünü olarak gazetelerde yer aldığını ileri süren Hürriyet ve Adalet Partisi Sözcüsü Hasan Abdulgani, "Bu haberler kesinlikle yalandır ve gerçek ile uzaktan yakından alakası yoktur" dedi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum