1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hatib: “Filistinliler Devrimin Temel Parçasıdır!”
Hatib: “Filistinliler Devrimin Temel Parçasıdır!”

Hatib: “Filistinliler Devrimin Temel Parçasıdır!”

Suriye muhafetinin çatı kurumu SMDK Başkanı Hatib, Esed’in şimdi de Filistin kartını kullanmak istediğini belirtti.

19 Aralık 2012 Çarşamba 19:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Devrimi ve Muhalefet Güçleri Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed Muaz El-Hatib, Suriye’deki Filistinlilerin onur ve özgürlüğü için mücadele eden Suriye halkının bir parçası olduğunu belirterek, onların bu devrimde göstereceği fedakarlıkla ödeyeceği bedelin Suriye halkının her zaman iftiharı olacağını söyledi.

El-Hatib, Suriye’deki Filistinliler için yayınladığı mesajda Şam’daki Suriye rejiminin ülkedeki halk devrimine karşı Filistin kartıyla oynamak istediğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Zalim ve aşağılık Suriye rejimi devrimcilerin arasını açmak ve onları zayıflatmak amacıyla sürekli fitne çıkarıyor. Daha önce Kürt ve mezhep kartlarını kullandığı gibi şimdi de Filistin kartını aşağılık emelleri için kullanmak istiyor. Onun için Filistin halkıyla devrimcilerin arasına fitne sokmak amacıyla ajanlarını mülteci kamplarına sokup kirli planlarını devreye koyuyor. Üniversitelerde ve diğer kurumlarda çalışan Filistinlilere baskı kuran, onları tehdit eden rejim onların artık Suriye’de istenmediğini açıkça ifade etmeye başladı. Fakat Filistinli kardeşlerimiz hiçbir zaman devrimden geri kalmadılar; Der’a, Lazkiye, Humus ve Hama’da onlar da bu kervana katıldılar. Rejimin geçen sene Golan Tepelerinde Filistin kanı üzerinden oynamak istediği kirli ve iğrenç oyuna gelmeyen Filistinliler, Şam’daki mülteci kamplarında rejime ve rejimin kirli planlarını uygulayan ajanlarına karşı gösteri ve yürüyüş yaptılar.

Filistinlilerle Suriyeliler Tertemiz Kanla Kaynaştılar

Hamas ve Fetih hareketlerinin Suriye’deki Filistinlilerle yakından ilgilendiklerine ve rejimin saldırılarını kınadıklarına dikkat çeken El-Hatib şunları söyledi:

Suriye halkı Filistinli kardeşlerinin bu onurlu tavrını hiçbir zaman unutmayacaktır. Suriyeliler, işgal edilmiş Filistin toprakları üzerinde devletlerini kurma ve mültecilerin dönüşünü sağlama konusunda bu halkı desteklemeye devam edecektir. Suriye’deki Filistinli kardeşlerimize de yeni Suriye’de bu ülkenin vatandaşı olacakları teminatını veriyoruz. Suriye halkı için ne varsa onlar için de olacaktır. Onlarla Suriye halkı arasında bir fark olmayacaktır. Suriye halkı gibi her türlü hak ve hukuka kavuşacaklardır. Filistinlilerle Suriyeliler tertemiz kanla kaynaştılar ve hepimiz adına geçerli olacak aydınlık bir özgürlük sabahı için birlikte adım attılar.

***

BAAS ORDUSU KAMPI KUŞATTI

Öte yandan Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre yerel kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu'nun evvelki akşam tamamıyla kontrolü ele geçirdiğini duyurduğu Filistin Yermuk Mülteci Kampı'nın dünden beri Suriye güçlerine ait onlarca tankla çevrildiğini, rejime bağlı askerlerin kontrolü tekrar ele geçirmek için saldırı anını beklediklerini belirtti.

Olayı yakından gören kaynaklar, kampta yaşayan Filistinlilerden fırsat bulanların ev ve işyerlerini terk ettiklerini, başkent Şam’ın değişik yerlerine dağıldıklarını ve parklarda insanlardan geçilmediğini ifade etti.

Irak’taki Filistinliler Derneği ise yaptığı açıklamada, Suriye güçlerinin Yermuk Mülteci Kampı'nı uçak, tank ve havan toplarıyla vurması ve içerde de çatışmaların çıkması üzerine binlerce ailenin Irak’a kaçtığını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum