1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hatay'daki Kiracı Suriyeliler Sınırdışı Edilebilir!
Hataydaki Kiracı Suriyeliler Sınırdışı Edilebilir!

Hatay'daki Kiracı Suriyeliler Sınırdışı Edilebilir!

Hatay'a sınırdan pasaportla geçerek yerleşen Suriyeli kiracılara yaptırım kararı… Uymayanlar sınırdışı edilecek.

12 Eylül 2012 Çarşamba 16:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'deki çatışmalardan kendi imkânlarıyla kaçarak Hatay'a yerleşen ve burada ev tutanlar üzerinden ulusalcı ve sol çevreler tarafından koparılan yaygara sonuç verdi. Hatay’a sığınanlar için sunulan seçenekler arasında Türkiye’yi terk etmeleri de var.

Hatay Valiliği, Suriye'den kendi imkânlarıyla gelip Hatay'da ev tutanlara yaptırım uygulamaya başladı. Irkçı çağrıların ve provakatif söylemlerin etkisinde kalan valilik, Suriyelilerin kentte kiracı olarak kalmasının provokasyona açık hale geleceği gerekçesiyle Suriyelilere üç seçenek sundu.

Ya Hatay’dan Ya Türkiye’den Çıkın Ya da Kamplara Girin!

Valiliğin şehir merkezinde yerleşen Suriyelilere sunduğu birinci seçenek Hatay dışında gösterilen şehirlere gidip yerleşmeleri. Bu şehirler: Kayseri, Bursa ve Konya.

İkinci seçenek, gidip mülteci kamplarında kalmaları.

Üçüncü ve son seçenek ise Türkiye'yi terk etmeleri.

Dünya Bülteni konuyla ilgili yayınladığı haberde, son günlerde Hatay'da çarşı merkezlerinde fazla görünmeyen Suriyelilerin sayısında bir düşüşün gözlendiğine dikkat çekti. Ortalıkta fazla görünmemeye çalışan Suriyelilerin, gerginliğin önlenmesi için valiliğin uygulamaya koyduğu seçeneklere karşı nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

Fırsattan İstifade Kiralara Zam

Esed zulmünden kaçanların çoğu Türkiye'nin sınırda kurduğu kamplarda kalıyor. Ancak imkânı olanlar pasaportlarıyla gelerek Suriye’ye en yakın şehir olan Hatay'da ev tutuyor ve burada kalmaya başlıyor.

Bu durumu fırsat bilen kimi uyanıkların Türkiye'ye sığınan mülteciler için kira fiyatlarını uçurmaları da dikkat çekiyor. Sığınma kampları dışında Hatay'da ev kiralayan Suriyelilerin kira fiyatlarını yüzde 40-50 oranında artırdığı ifade ediliyor. 3 ay önce 500 TL'ye kiralanan 3+1 ev, şu anda 800 TL'ye kiralanabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum