1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hatay ve Kastamonu İtirazları Reddedildi
Hatay ve Kastamonu İtirazları Reddedildi

Hatay ve Kastamonu İtirazları Reddedildi

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarına yaptığı tüm itiraz ile MHP'nin Kastamonu için yaptığı itirazları reddetti.

30 Nisan 2014 Çarşamba 10:22A+A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarına yaptığı tüm itirazları oy birliğiyle reddetti. 

AK Parti, yerel seçimlerde Hatay'da ölüler, kısıtlılar, askerler gibi seçmen olmadığı halde oy kullananların bulunduğunu öne sürerek, YSK'ya "olağanüstü itirazda" bulunmuştu. AK Parti ayrıca geçerli geçersiz oyların yeniden sayılması, tutanakların tekrar düzenlemesi gibi taleplerle de YSK'ya 3 ayrı başvuru yapmıştı. 

İtirazları görüşen YSK, aldığı ara kararla İl Seçim Kurulundan, oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istemişti.

İl Seçim Kurulundan gelen yanıtı inceleyen Kurul, AK Parti'nin itirazlarını oy birliğiyle reddetti.

Hatay'da seçimi CHP'nin adayı kazanmıştı. YSK kararları kesin olduğundan, Hatay Büyükşehir Belediyesi CHP'de kaldı.

MHP'NİN İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

YSK, MHP'nin Kastamonu Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarıyla ilgili itirazlarını da reddetti.

MHP, seçim kanununda belirtilen ve oy kullanmamaları gereken kısıtlı, silah altındaki er ve erbaşlar ile hükümlülerin seçmen listelerinde bulunduğu ve oy verdikleri iddiasıyla YSK'ya başvurmuştu.

Başvuruyu değerlendiren YSK, yapılan tetkikler neticesinde seçimin sonucuna tesir edecek kadar kişinin oy kullanmadığını tespit etti.

YSK'nın kararıyla Kastamonu Belediye Başkanlığını AK Parti'nin adayı Tahsin Babaş'ın kazandığı kesinleşti.

 

HABERE YORUM KAT