1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hasta Esirler Es-Sayih ve Ebu Diyak’ın Sağlık Durumları İyice Kötüleşti
Hasta Esirler Es-Sayih ve Ebu Diyak’ın Sağlık Durumları İyice Kötüleşti

Hasta Esirler Es-Sayih ve Ebu Diyak’ın Sağlık Durumları İyice Kötüleşti

​​​​​​​Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal rejimi zindanlarında tutulan hasta esirler Bessam Es-Sayih ve Sami Ebu Diyak’ın sağlık durumlarının iyice kötüleştiğini ve esirlerin her an hayatlarını kaybedebileceklerini açıkladı.

03 Eylül 2019 Salı 21:03A+A-

Heyet Başkanı Kadri Ebu Bekir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Es-Sayih ve Ebu Diyak’ın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Kızılhaç temsilcilerinden esirleri ziyaret edip sağlık durumları hakkında bilgi almalarını isteyeceğini kaydeden Ebu Bekir, işgal yönetiminin esirleri yavaş yavaş öldürdüğünü dile getirdi.

Ebu Diyak ve Es-Sayih’in çok güçlü ağrı kesicilerle yaşadıklarını ve ayakta duramadıklarını belirten Ebu Bekir, hasta esirlerin vücutlarının ilaçlara tepki vermediğini ve konuşma güçlüğü çektiklerini bildirdi.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Seyletuz-Zuhur beldesi sakinlerinden 35 yaşındaki esir Sami Ebu Diyak’ın hasta esirler içerisinde sağlık durumu en kritik esir olduğu ifade edildi.

Filistinli esirin 4 yıldır bağırsaklarında ve karnının alt bölgesinde iki ayrı kanserli kitle bulunduğu ve ancak tekerlekli sandalyeyle hareket edebilen hasta esirin özel bakıma ihtiyacı olduğu kaydedildi.

Esir Es-Sayih’in ise kemik ve kan kanseri olduğu, kalp kaslarının yüzde 80 oranında çalışmadığı ve ciğerlerinde iltihaplanma olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT