1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Haşdi Şabi ve IŞİD’den Kaçıp Türkiye’ye Sığınan Kerküklü Türkmenler Cellatlarına İade mi Edilecek?
Haşdi Şabi ve IŞİD’den Kaçıp Türkiye’ye Sığınan Kerküklü Türkmenler Cellatlarına İade mi Edilecek?

Haşdi Şabi ve IŞİD’den Kaçıp Türkiye’ye Sığınan Kerküklü Türkmenler Cellatlarına İade mi Edilecek?

Irak’ta PKK, Haşdi Şabi ve en son IŞİD’in zulümlerine dayanamayarak Adıyaman’a yerleşen Kerküklü 100 aileden akraba olan 3 Türkmen genç, Irak’ta terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

16 Mayıs 2019 Perşembe 00:51A+A-

Irak Kerkük’te yaşadıkları köyün PKK, Haşdi Şabi ve en son IŞİD’in saldırıları sonucu yaşanan zulme dayanamayarak 2014 yılında Türkiye’ye gelen ve Adıyaman’a yerleşen Kerküklü 100 aileden akraba olan 3 Türkmen genç, Irak’ta terör örgütü adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla 2 gün önce gözaltına alındı.

Aileleri ile 5 yıldır sabıkasız ve sorunsuz yaşayan 3 genç şafak vakti gözaltına alındı. Geçimlerini tekstilde çalışarak ve çöp toplayıcılığı ile sağlayan evli ve çocuklu olan gençler Adıyaman Göç İdaresindeki işlemlerinden sonra sınırdışı edilmek üzere Gaziantep-Oğuzeli toplanma merkezine gönderildi.

Toplanma merkezine götürülen gençlerin eşleri ve çocukları gözyaşları içinde kaldı. Gençlerin akrabaları suçsuz olan çocuklarının Irak hükümetinin ve işbirlikçisi Haşdi Şabi çetelerinin iftirasına maruz kaldıklarını, tek suçlarının Türkmen ve Sünni olmak olduğunu belirterek çocuklarının Irak’a iade edilmesi halinde, suçsuz olmalarına rağmen idam edileceklerini ifade ettiler.

Ahmed Ensar Ali Hamdani’nin gözü yaşlı babası Enver Ali Hamdani “Irak Kerkük’te IŞİD, PKK, Peşmerge, Haşdi Şabi zulmünden kardeş Türkiye’ye kaçtık, burda huzuru bulduk derken torunlarımız ve gelinlerimiz ortada kaldı. 5 yıldır Türkiye’deyiz, hiçbir suçumuz olmadı, ne biz ne de çocuklarımız bir karıncayı bile incitmedik, kendi halimizde yaşam mücadelesi verip, çöpten ekmeğimizi çıkarırken, çocuklarımız ölüme yani idama gönderiliyor. Lütfen birileri Ramazan günü çocuklarımıza yapılan bu zulme dur desin, çocuklarımızı oturma iznimizin olduğu Türkiye’deki çocuklarından ayırmasın” dedi.

İade edilmek üzere Gaziantep-Oğuzeli toplanma merkezine gönderilen gençlerden Muhtar Reşid’in babasının felçli, annesinin ise kalp hastası olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT