1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hasdal ve Silivri'ye Ziyaretler Kimin Emri?
Hasdal ve Silivriye Ziyaretler Kimin Emri?

Hasdal ve Silivri'ye Ziyaretler Kimin Emri?

Balyoz ve Ergenekon davalarında darbe girişiminde bulunmakla suçlanan subayların tutuklu bulunduğu Hasdal ziyaretleri gündemden düşmüyor.

23 Kasım 2011 Çarşamba 11:25A+A-

Üst düzey generallerin Hasdal Cezaevi'ne kadar gidip, “Bize problemlerinizi söyleyin” diyerek adeta emir eri gibi davrandığı, ziyaretlerin ardından da karar mercileri tutuklular lehine etkilenmeye çalıştığı öne sürüldü.

BAŞBUĞ'A RAPOR

1.Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman'ın Hasdal ve Silivri'de tutuklu bulunan personel ve aileleri ile özel olarak ilgilendiği, tutuklu personelin isteklerini komuta kademesine düzenli olarak aktardığı anlaşıldı. Ayrıca haftanın salı ve perşembe günleri Hasdal'daki, çarşamba günleri ise Silivri'deki tutuklu askeri personelin ziyaret edildiği ortaya çıktı.

Org. Ataman'ın, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a tutuklu personelin durumu ile ilgili el altından rapor verdiği öne sürüldü. Bu raporlar doğrultusunda Fenerbahçe'deki emekli generallerin, “Bizi tutuklayan mahkemeler sizi de tutuklayacaklar” diyerek mevcut komuta kademesine baskı yaptığı iddia edildi.

YENİKEÇECİ'DEN DESTEK

Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında tutuklanarak Hasdal ve Silivri cezaevlerine konulan askeri personele yardım konusunda en büyük desteğin İstanbul Merkez Komutanlığı'ndan geldiği vurgulandı. İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci'nin tutuklu personelin talepleriyle ilgili 3 subay görevlendirdiği öne sürüldü. Bu davaları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir hukukçunun da takip ettiği belirtildi. Deniz Kuvvetleri'nde görevli bu hukukçunun her dava görüşmesi sonrasında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'e rapor yazdığı kaydedildi.

Para yardımına tepki

Hükümeti darbeyle yıkmaya çalışan askerlere, TSK Dayanışma Vakfı aracılığıyla yardım edilmesi eleştirilerin odağına oturuyor. Kendi personelinden yardım toplayarak suçlu askerlere para yardımı yapılması, TSK komuta kademesi üzerinde Hasdal tutukluları ile ilgili ağır bir baskı olduğunu göz önüne seriyor.

Bugün

HABERE YORUM KAT