1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hasan Abbud’un Kardeşi Allem de Şehit Oldu
Hasan Abbud’un Kardeşi Allem de Şehit Oldu

Hasan Abbud’un Kardeşi Allem de Şehit Oldu

Ahrar’a yönelik İdlib’de gerçekleşen saldırıdan yaralı çıkan tek kişi olan Ahrar lideri Hasan Abbud’un kardeşi Allem, hastanede hayatını kaybetti.

28 Eylül 2014 Pazar 23:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de Ahraruş Şam hareketinin şehit lideri Hasan Abbud'un 24 yaşındaki kardeşi Allem Abbud, Ahrar komuta merkezine yönelik saldırıdan yaralı kurtulan tek kişiydi. Saldırı esnasında içeride ne yaşandığıyla ilgili malumat sahibi olarak kalan tek kişi olan Allem’in Ahraruş Şam’ın saldırıyla ilgili sürdürdüğü tahkikat için vereceği bilgiler önemliydi ama kurtarılamadı ve bu sabah hastanede hayatını kaybetti.

Allem, böylece aslen Hamalı olan Abbud ailesinden aynı saldırıda şehit olan 3. kişi oldu. 7 aylık hamile bir eşi olan Allem, 24 yaşındaydı.

Saldırının olduğu günden bu yana İskenderun Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde olan Allem’i sürekli ziyaret eden yaşlı annesi, eşi ve abisiyle dün görüşme imkânımız oldu. Aynı saldırıda iki oğlunu kaybeden ve bir oğlu da ağır yaralı olarak yoğun bakımda bulunan anne, yüzüne yansıyan tarifi imkânsız acıya rağmen metanetini korurken, abisi de Suriye direnişinin geleceğine dair umudunu bizlerle paylaştı. Suriye’deki direniş gruplarının ABD saldırısını tasvip etmediklerini ve net olarak uluslararası müdahaleye karşı durduklarını belirtti.

Aile, acı haberi bugün aldı ve Allem, aynı saldırıda hayatını kaybeden Abbud ailesinin üçüncü ferdi oldu. Allah şahitliğini ve şahadetini kabul etsin. Abbud ailesi Esed rejimine karşı verdiği cihadda daha önce de bir ferdini şehit vermişti. Aile 4 şehit vermiş oldu.

Aynı saldırıda şehit olan 3 kardeş:

abbud-ailesi-hasan-abboud-al-hamavi-allem-ebu-omer-hamawi.jpg
Ebu Abdullah el Hamavi (Hasan Abbud), Ebu Ömer el Hamavi, Allem Abbud

Abbud ailesi Esed'e karşı cihadda daha önce de bir şehit vermişti. 4 şehit kardeş:

abbud-ailesi-abboud-ahrar.jpg

Allem Abbud:

allem-abbud-002.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum