1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hapis cezası yetmez, darağacı kurup asın!
Hapis cezası yetmez, darağacı kurup asın!

Hapis cezası yetmez, darağacı kurup asın!

Atatürk fotoğrafına hakaret içeren hareketler yapan 17 yaşındaki lise öğrencisinin 3 yıla kadar hapsi istendi…

28 Eylül 2023 Perşembe 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul'da Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik gayri ahlaki hareketlerde bulunan ve tutuklanan lise öğrencisi A.E.S. hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2 yıl önce çekilen video sebebiyle "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" kapsamında 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. A.E.S'nin 17 yaşında olmasından dolayı Türk Ceza Kanunu 31. Maddesi gereğince ceza 3'te 1 oranında indirildi.

17 yaşındaki bir ergeni tutuklamak başlı başına hukuka aykırıyken Başsavcılığın 3 yıla kadar hapis cezası istemesi Türkiye’de hukukun sosyal medyanın yönlendirmesine ne kadar açık olduğunu kanıtlıyor.

Bir ergenin akıl ve ahlak dışı hareketleri sebebiyle çarptırılması gereken disiplin cezası yeterliyken onu hapis cezasıyla baş başa bırakmak Türkiye’de Kemalist diktanın güçlü varlığını kanıtlıyor. Kemalistlerin “hassasiyetleri” aklın ve hukukun kıstaslarından çok daha belirleyici!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum