1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Haniye: Zafer Sadece Gazze'nin Değil
Haniye: Zafer Sadece Gazze'nin Değil

Haniye: Zafer Sadece Gazze'nin Değil

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'e karşı verilen son mücadelenin, Filistin meselesine yeniden itibar kazandırdığını ve son 8 senede Filistin direnişinin gelişen kapasitesini ortaya çıkardığını söyledi.

28 Ağustos 2014 Perşembe 16:04A+A-

Filistinli gruplar ile İsrail arasında varılan ve dün akşam yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının ardından Gazze'nin batısındaki meclis binasının bulunduğu meydanada toplanan binlerce kişiye hitap eden Heniyye, "Siyonistlere karşı verilen bu savaş, Filistin davasına yeniden itibar kazandırdı ve ona yönelik duyguları canladırdı" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı günden bu yana ilk defa toplumun karşısına çıkan Heniyye, son İsrail saldırılarına karşı göterdikleri direniş ile son 8 senede Filistin direnişinin kazandığı kapasiteyi ortaya çıkardığını ifade etti.

"Bütün dünyanın şahit olduğu zafer, sadece Gazze'nin değil, Kudüs, Mescid-i Aksa ve bütün Filistin topraklarının özgürleştirilmesini hedefleyen, yıllar boyu süren büyük bir çabanın neticesidir" diyen Heniyye, "direnişin sebat gösterebilmesi ve zaferin sebebinin Gazze halkının direnci" olduğunu söyledi.

Heniyye, Gazze'nin son 8 senedir abluka altında olduğunu ve bu süre içinde 3 savaş yaşadıklarını hatırlatarak, bu savaşta Filistinli direniş gruplarının nasıl mücadele ettiğine halkın ve bütün dünyanın şahit olduğunu dile getirdi.

Filistin zaferinin sadece el Kassam'ın mücadelesi ile değil tüm grupların fedakarlık ve çabaları ile geldiğini vurgulayan Heniyye, ''Tüm Filistin guruplarını tebrik ediyorum. Şu bilinmelidir ki savaş meydanında El Kassam'ın Seraya El Kuds’un ve diğer gurupların çabaları ile zafer gelmiştir. Sadece El Kassam'ın çabaları ile değil. Gazze'nin bu gurupları bağrında taşıması zaferi getirdi.'' dedi.

"Koruyucu Hat" adıyla 7 Temmuz'dan itibaren Gazze'ye saldırılar düzenleyen İsrail, önceki gün Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen dolaylı ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla anlaşmaya varmış, kalıcı ateşkes dün saat 19.00'da yürürlüğe girmişti.

1-045.jpg

2-045.jpg

3-045.jpg

4-040.jpg

5-036.jpg

6-026.jpg

7-020.jpg

AA / İLKHA

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum