1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hani'deki Bombalı Saldırı Mağdurlarının Zararları Karşılandı
Hani'deki Bombalı Saldırı Mağdurlarının Zararları Karşılandı

Hani'deki Bombalı Saldırı Mağdurlarının Zararları Karşılandı

Diyarbakır Valiliği, PKK'lılarca Hani İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıda mağdur olan 640 vatandaşa zararlarının karşılanması amacıyla 829 bin 718 lira ödeme yaptı.

22 Nisan 2016 Cuma 10:42A+A-

Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, 11 Nisan Pazartesi gecesi düzenlenen saldırının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı çevresindeki binalarda oturan vatandaşların zararlarının tespiti için hasar tespit çalışmalarına vakit kaybetmeden başlandığını bildirdi.

Mesai mefhumu gözetmeden tamamlanan çalışmalar sonucunda ilçede oturan 640 vatandaşa 829 bin 718 lira ödendiğini belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"Olaylardan zarar gören ve maddi imkanları kısıtlı 13 aileye de acil ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla 7 bin 700 lira yardım yapıldı. Daha önce Silvan'da, Çınar'da, Sur'da ve Bağlar'da olduğu gibi, Hani'de de vatandaşlarımızın yanında yer alacağız. Devletimizin kapısı vatandaşlarımıza her zaman açıktır ve açık olmaya devam edecektir."

Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde, 11 Nisan'da PKK'lılarca patlayıcı yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 asker hayatını kaybetmiş, 38 asker ile 6 yakını ve 2 sivil yaralanmıştı.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT