1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hani Atatürk İnkılapları Bir Bütündü ve Parçalanamazdı!
Hani Atatürk İnkılapları Bir Bütündü ve Parçalanamazdı!

Hani Atatürk İnkılapları Bir Bütündü ve Parçalanamazdı!

Yazısında CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın çıkışından hareketle Kemalist inkılaplar arasında olan Türkçe Ezan’a değinen Kenan Alpay, Atatürkçü ikiyüzlülere “Hani Atatürk inkılapları bir bütündü ve parçalanamazdı!” diye soruyor.

09 Kasım 2018 Cuma 12:21A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla ilgili yazısı şöyle:

Türkçe Ezan ve Andımız Anıtkabir’e Yakışır

Ölüm yıldönümü bütün bir toplum için seksen yıldır ‘kamusal matem’ olarak dayatılan Atatürk’ün en önemli inkılaplarından biri de 1932’den 1950’ye değin tam 18 yıl sıkı denetimler ve cezai müeyyideler eşliğinde okutturulan ‘Türkçe Ezan’dı şüphesiz. Ancak ne gariptir ki; şimdilerde CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’dan başka açık, net ve yüksek sesle Türkçe Ezan uygulaması talep eden hemen hiçbir Atatürkçü kişi ve kurum çıkmadı ortaya. Tek Parti rejimiyle oluşturdukları iklimi daha sonra tekerrür eden askeri darbeler döneminde dahi yakalayamadıkları için bu dönemde Türkçe Ezan söylemine CHP sahip çıkamadı fakat muhafazakâr kanattan transfer ettiği Abdullatif Şener üzerinden oldukça kısık sesle bu tür tartışmaların ‘kapatıldığı’ mesajını geçti kamuoyuna.

Hani Atatürk inkılapları bir bütündü ve parçalanamazdı! Ata’nın manevi huzuruna çıkmak üzere yarın Anıtkabir’e koşacak yüzbinler hangi yüzle Kemalist Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını haykıracaklar acaba? (…)

Yazının Devamı >>>