1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Han Şeyhun Hayalet Şehire Dönüyor!
Han Şeyhun Hayalet Şehire Dönüyor!

Han Şeyhun Hayalet Şehire Dönüyor!

Rusya ve Esad rejimi uçakları Han Şeyhun beldesini aralıksız bombalıyarak yenilginin hıncını sivillerden çıkarmak istiyor.

19 Temmuz 2019 Cuma 18:13A+A-

Muhaliflerin kontrolünde olan İdlib’in beldesi Han Şeyhun, sabahtan buyana Rus ve Rejim uçakları tarafından 60’dan fazla varil bombası ve çeşitli bombalar ile hedef alındı.

Han Şeyhun bilindiği üzere sivillerin yaşadığı bir bölge olmasına rağmen acımasızca hedef alınıyor.

Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçakları İdlib’in Han Şeyhun beldesinin yanı sıra Maret Numan, Zekat ve Kefrenbel kasabalarını bombalaması sonucu 20 sivil hayatını kaybetti.

Kadın, çocuk, okul, hastane, camii gözetmeksizin bombalanan Han Şeyhun Suriye’nin hatta müslümanların kanayan yarası halinde geldi.

Yoğun bir şekilde bombalanan Han Şeyhun kasabasından gelen fotoğraflar sivillere yapılan zulmü ve yıkımı gözler önüne seriyor.

 

han-seyhunda-hava-bugun-bomba-yagisli-01-2.jpg

 

Esed rejimi ve destekçileri terörist grupların, Türkiye ve Rusya’nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018’den beri ateşkesi ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırılarda 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi.

 

han-seyhunda-hava-bugun-bomba-yagisli-01.jpg

 

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Esad ve destekçilerinin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne 26 Nisan-12 Temmuz’da düzenlediği saldırılarda 157’si çocuk, 111’i kadın 606 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Fetih Medya

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT