1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hamza Tzortzis Haksöz Okulu’na konuk oldu
Hamza Tzortzis Haksöz Okulu’na konuk oldu

Hamza Tzortzis Haksöz Okulu’na konuk oldu

Hakikatin İzinde isimli kitabın yazarı Hamza Andreas Tzortzis, Haksöz Okulu’nın konuğu oldu.

12 Kasım 2020 Perşembe 16:36A+A-

HAKSÖZ HABER

Münazaracı kimliğiyle bilinen Hamza Tzortzis, Din, Bilim, Ateizm alt başlığına sahip olan Hakikatin İzinde isimli çalışması hakkında yapılacak röportaj için Haksöz Okulu’nun Youtube kanalına misafir oldu. İngilizce gerçekleştirilen röportajı kitabın da tercümesi yapan Bilal Tonyalı gerçekleştirdi.

Özgür-Der Başakşehir Şubesi’nde karşılık sohbet şeklinde yapılan röportaj Tzortzis’in kitabın muhtevası hakkında bilgi vermesiyle başladı. Tzortzis, eserin Batı’da artık ana akım haline gelen ateist, deist düşünce hakkında yapılan çalışmaların yetersizliğinden kaynaklı olarak ortaya çıktığını, bu konuda Batı’da Müslümanların elinden çıkan bir çalışmanın ise -bildiği kadarıyla- hiç olmadığını vurguladı. Bu noktada kitabın bir ihtiyacı karşılamak için yazıldığını ve devam eserinin de geleceğini vurguladı.

İkinci kitabın da Ekin Yayınları’ndan çıkacağını aktaran Bilal Tonyalı’nın sözlerine ek olarak Tzortzis, kitabın yayınlanması noktasında “omurgalı” (backbone) bir duruş sergileyen yayınevine de teşekkürlerini iletti. Yer yer Türkçe olarak da dinleyicilere hitap etmeye çalışan Tzortzis samimi ve içten tarzıyla kitabı dışında güncel sorulara ilişkin değinilerde de bulundu. Batı’da yükselen İslam düşmanlığı hakkında düşünce temelli çabaların önemini vurgularken Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un düşmanca tavrı hakkında ise, “ona çiçek uzatamazsınız, ona bir Osmanlı tokadı atmanız gerekir” diyerek tepki gösterdi.

Soru-cevap kısmında kendisine yöneltilen İmam Gazali hakkındaki soruya verdiği cevapla kendi düşünce üretme tarzı hakkında da önemli izlenimler veren Tzortzis, klasik dönem âlimlerinden onları tabu haline getirmeden istifade edilmesi gerektiğini belirtti. Gazali’nin çabasının bu noktadan bakıldığında çok önemli olduğunu söyleyen Hamza Tzortzis, muarızlarımıza cevap verirken hala ondan faydalanıyor olmamızın Gazali’nin yetkinliğini ortaya çıkarttığını da vurguladı.

Program karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona erdi.  

HABERE YORUM KAT