1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hamoğlu: Korkut Eken’e Para Verdim
Hamoğlu: Korkut Eken’e Para Verdim

Hamoğlu: Korkut Eken’e Para Verdim

Sedat Peker’in “Korkut Eken’e para verdi” dediği işadamlarından Hamoğlu Holding’in sahibi Ahmet Hamoğlu konuştu.

04 Kasım 2011 Cuma 10:00A+A-

“İhtiyacı vardı, istedi, insani amaçlı yardım ettim.”

Kumarhaneler Kralı olarak bilinen Ömer Lütfü Topal cinayeti kapsamında Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılarına ifade veren “organize suç örgütü lideri” Sedat Peker’in, Susurluk hükümlüsü emekli Yarbay Korkut Eken’in para aldığını söylediği işadamlarından Hamoğlu Holding’in sahibi Ahmet Hamoğlu Taraf ’a konuştu.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı, İstanbul Emniyet Müdürü olduğu dönemden yine Susurluk kazasında ölen İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ’ı da aynı dönemden tanıdığını belirten Hamoğlu, emekli Yarbay Korkut Eken ile de işadamı Atilla Yıldırım aracılığıyla tanıştığını anlattı.

Ağar’ı, Eken’i, Peker’i tanırım

Hamoğlu, şunları söyledi: “İş dünyası içinde herkes tanır, bilir bizi. Bizim gizli saklı bir şeyimiz yok. Bu insanların hepsini tanırım. Sedat Peker’i tanırım. Benim otele gelir kalırdı. Nihayetinde aynı ortamlar içindesiniz. Çoğu kez farklı farklı insanlara ‘merhaba’ demek zorunda kılıyorsunuz.”

Sedat Peker’in Korkut Eken’in para aldığını söylediği Ahmet Hamoğlu, bu konuda şunları anlattı: “Sedat Peker bu konuda ne söyledi, nasıl söyledi bilmiyorum tabiki. Ancak şunu söyleyeyim. İşin ucu nereye varacaksa da varsın, beni ilgilendirmiyor. Korkut Eken benim yanıma sık sık çay-kahve içmeye gelirdi. Gelişlerinden birinde, çok sıkıntılarının olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Devlet görev veriyor, sahip çıkmıyor

Çok sayıda davası vardı. Bu davaların kendisine ağır maliyetinin olduğunu, devletin kendisine görev verdiğini, kendisinin de bu görevlerin gereğini yaptığını ancak sonrasında bunlarla ilgili olarak hakkında davalar açıldığını devletin ise kendisini ortada bıraktığını söyledi. ‘Devlet bize görev veriyor, sonra sahip çıkmıyor. Bana biraz yardımcı olur musun?’ dedi. Ben de kendisine bir miktar para verdim.” Korkut Eken’e verdiği paranın miktarını tam olarak anımsamadığını yaklaşık 10-15 bin dolar arasında olduğunu söyleyen Hamoğlu, olayın yaşandığı tarihi de tam olarak anımsayamadığını, 1995 veya 1996 yılları arasında bir tarih olduğunu kaydetti. Ahmet Hamoğlu, “Takdir edersiniz ki benim gibi bir işadamı için bunlar adı bile edilemeyecek cüz’i rakamlar. Bu parayı tamamen insani amaçlı verdim” diye konuştu.

Ömer Lütfü Topal öldürülmeden önce piyasada, ona yönelik bir operasyonun olacağına dair spekülasyonlar dolaştığını belirten Hamoğlu, dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in açıkladığı “öldürülecek PKK’lı işadamları listesi”nde adının olmadığını ifade ederek, “Ben 20 yaşında Çorum’dan gelmiş, iş hayatının içine girmiş bir insanım. Benim adımın hele hele PKK’lıların listesinde geçmesi eşyanın tabiatına aykırıdır” dedi.

Bayraktar ve Eryılmaz savcıya ifade verecek

Faili meçhul cinayetleri soruşturanmasını yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet savcılığı eski Başbakan Tansu Çiller’in danışmanlarından gazeteci Memduh Bayraktar’ı tanık olarak ifadeye çağırdı. 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetleri 2006’da çıkardığı kitapta anlatan ve kitabında o dönem devletin, işadamı Halis Toprak’ı öldürtmek istediğine yer veren Bayraktar, 10 kasımda savcılığa ifade vereceğini söyledi. Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın da 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetler ve kimi şüpheli ölümlerle ilgili olarak 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Savcısı Kemal Çetin’e ifade vereceği öğrenildi.

Faruk Aktaş / Taraf

HABERE YORUM KAT