1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hammond: Rusya Nusayri Devleti Peşinde Olabilir
Hammond: Rusya Nusayri Devleti Peşinde Olabilir

Hammond: Rusya Nusayri Devleti Peşinde Olabilir

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Halmond, Rusya'nın Suriye'de muhalifleri hedef aldığını ve bununla Beşar Esed için ülkede küçük bir Nusayri devleti kurmaya çalışıyor olabileceğini söyledi.

03 Şubat 2016 Çarşamba 10:59A+A-

İtalya’nın başkenti Roma’da, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 23 ülke ve uluslararası kuruluşun katılımıyla bir toplantı yapıldı. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, burada gazetecilere açıklama yaptı. Hammond, Rusya’nın IŞİD yerine muhalifleri bombalayarak Esed için mini bir Nusayri devleti oluşturmaya çalışıyor olabileceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Rusya gerçekten bir barış sürecine bağlı mı? Yoksa, barış sürecini Esed Suriye’nin kuzeybatısında mini bir Nusayri devleti oluşturmak için bir askeri zafere ulaşmaya çalışırken kamuflaj olarak mı kullanıyor? Rusya’nın Suriye’de Esad’a muhalif olanları bombalarken aynı anda Suriye’de barışa destek oluyor gibi görünmesinin de bir sınırı var.

İngiliz Dışişleri Bakanı’na, Rusya’nın Suriye’de savaş suçu işleyip işlemediğine dair düşüncesi de soruldu ve buna , “Bu tür şeyleri çok dikkatli soruşturmak zorundasınız. Sivil bölgelerde ayrım yapılmaksızın bombardımanlar gerçekleştiriliyor ve bu uluslararası hukukun bir ihlâlini temsil eder” dedi.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT