1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan 'Ulusal Konsey Toplantısına Katılmayın' Çağrısı
Hamas'tan 'Ulusal Konsey Toplantısına Katılmayın' Çağrısı

Hamas'tan 'Ulusal Konsey Toplantısına Katılmayın' Çağrısı

Hamas, 15 Eylül'de yapılması planlanan "Filistin Ulusal Konseyi toplantısına", diğer grupların da katılmamasını istedi.

27 Ağustos 2015 Perşembe 17:47A+A-

Hamas, 15 Eylül'de yapılması planlanan "Filistin Ulusal Konseyi toplantısına", diğer grupların da katılmamasını istedi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu toplantı, milli çıkarları ve birliği tehdit eden "saçmalık" şeklinde nitelendirilerek, Filistinli gruplara buna katılmayın çağrısında bulunuldu.

Kararın milli mutabakat anlaşmalarına "darbe" olduğu savunulan açıklamada, "Bu adımın yansımalarından" Fetih'in sorumlu olacağı ifade edildi.

Ulusal Konsey Başkanı Selim ez-Zanun, Filistin radyosunda yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ürdün'de uzun bir görüşme yaptıklarını ve Konsey toplantısının 15 Eylül'de yapılması üzerinde anlaştıklarını kaydetmişti.

FKÖ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmud Abbas ile 9 üye, cumartesi günü "Ulusal Konseyin" olağanüstü toplanması için görevinden istifa ettiği bildirilmişti.

Abbas'ın istifasını "ulusal uzlaşıya sırt çevirmek" şeklinde değerlendiren Hamas, Abbas'ı, yönetim kurulunu yeniden yapılandırarak, tek taraflı siyasi karar alma politikası izlemek ve muhaliflerin olmadığı yeni bir yönetim kurulu oluşturmakla suçlamıştı.

Yurt içindeki ve dışındaki Filistinlileri temsil eden Filistin Ulusal Konseyi 740 üyeden oluşuyor.

Yılda bir toplanan Konsey, Hamas ve İslami Cihad hareketleri hariç Filistinli tüm tarafları, Filistin Yasama Meclisi üyelerini, birliklerin ve sendikaların temsilcileri ile bağımsız kişileri bünyesinde barındırıyor.

(AA)

HABERE YORUM KAT