1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan Kerry'e "İsrail Terörüne Destek" Suçlaması
Hamas'tan Kerry'e "İsrail Terörüne Destek" Suçlaması

Hamas'tan Kerry'e "İsrail Terörüne Destek" Suçlaması

Hamas, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry'i, Filistinlilere yönelik açıklamalarından dolayı "İsrail terörüne destek vermekle" suçladı.

24 Kasım 2015 Salı 15:30A+A-

Hamas, Ortadoğu ziyareti kapsamında İsrail'de bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry'i, Filistinlilere yönelik açıklamalarından dolayı "İsrail terörüne destek vermekle" suçladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı yazılı açıklamada, "Kerry'nin İsrail ziyaretinin başında Filistinlilerin bıçak ve araçlarla gerçekleştirdikleri eylemleri 'terörist saldırılar' şeklinde nitelendirmesi, ABD'nin Filistinlilere karşı İsrail terörünü mutlak şekilde desteklediğinin açık bir delilidir" denildi.

Hamas'ın ABD Dışişleri Bakanı'nın Filistinlileri hedef alan açıklamalarını kınadığını belirten Ebu Zuhri, Kerry'nin ziyaretini "istenmeyen" olarak nitelendirdi ve Filistin yönetimine de Kerry'nin Filistin ziyaretini kabul etmemesi çağrısında bulunduklarını ifade etti.

Ortadoğu turu kapsamında İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail'in "kendini savunmak için tüm haklara sahip olduğunu" söylemiş ve "Hiç kimse makas, bıçak yada arabayla işlenen gündelik şiddetle yaşamak zorunda kalmamalı. Bu şiddet olayları kınanmayı hak ediyor. Bugün burada olmamın sebebi başbakanla (Netanyahu) birlikte çalışabileceğimiz metotları konuşmak ve uluslararası toplum olarak terörizme, anlamsız şiddete karşı koymak, sükuneti sağlamak, makul insanların kendileri ve aileleri için isteyeceği olanakları sunmak" ifadelerini kullanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT