1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas'tan İran Menşeli İddiaya Yalanlama
Hamas'tan İran Menşeli İddiaya Yalanlama

Hamas'tan İran Menşeli İddiaya Yalanlama

Hamas, Yemen'deki Husilere yönelik operasyonlara katılmaları konusunda Suudi Arabistan'la anlaştıkları yönündeki İran Fars Haber Ajansının iddialarını yalanladı.

21 Temmuz 2015 Salı 04:42A+A-

Hamas, Yemen'de Husilere yönelik operasyonlara katılmak için Suudi Arabistan'la anlaştıkları yönündeki iddiaları yalanladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İran'daki Fars Haber Ajansının, Hamas üyelerinin Yemen operasyonuna katılmaları için Suudi Arabistan'la anlaşıldığı şeklindeki haberlerin yalan olduğunu bildirdi.

Zuhri, "Ne Suudi Arabistan tarafından böyle bir şey istendi ne de Hamas böyle bir şey düşünür. Bu yalanlar, Hamas heyetinin Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti karalamayı, harekete karşı kışkırtmayı hedefliyor" ifadesini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Hamas heyetinin geçen haftaki Suudi Arabistan ziyaretine dair yer alan iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Hamas heyetinin, Suudi Arabistan ziyareti hakkında basında söz edilenler cehalet örgüsüdür" ifadelerini kullandı.

"İnsanlar, meydana gelen değişimin hacmini ve olayların iç yüzünü görmesin diye Hamas'ı karalamaya, kartları karıştırmaya çalışıyorlar" ifadelerine yer veren Merzuk, şunları kaydetti:

"Hamas, taraflar değişse bile tüm kesimlerle ilişkilerini muhafaza edecek. Filistin, ümmeti ve dünyadaki özgürleri birleştirici olarak kalacak. Direniş, onunla duranların, ona dayananların başını dik tutacak. Hamas'ın pusulası, Filistin'in özgürlüğünü göstermeye devam edecek."

Suudi Arabistan'a 2012'den bu yana ilk ziyaretini gerçekleştiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal'in, geçen çarşamba günü beraberindeki heyetle Riyad'a gittiği, iki gün süren ziyareti sırasında Kral Selman, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la görüştüğü belirtilmişti.

İran'daki yarı resmi Fars Haber Ajansınca yayımlanan haberde Suudi Arabistan ziyareti sırasında, Meşal'den Husilere karşı yürütülen operasyona katılması için 700 asker istendiği iddia edilmişti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon operasyon başlatmıştı.

 

HABERE YORUM KAT