1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas’ın elinde rehine olmak nasıl bir şey?
Hamas’ın elinde rehine olmak nasıl bir şey?

Hamas’ın elinde rehine olmak nasıl bir şey?

Tüm dünya Hamas’ın rehinelere yönelik insani muamelesini konuşurken 5 buçuk sene Hamas’ın elinde rehine kalan Gilad Şalit örneği ise esirlere insani muamelenin yeni bir husus olmadığını gösteriyor.

28 Kasım 2023 Salı 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ateşkesin başlamasından bu yana Kassam Tugayları ile rehineler arasındaki diyaloglar tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Kassam mücahitlerine teşekkür edenler, el sallayanlar, gülücükler eşliğinde Gazze’den ayrılanlar…

Kassam’ın esirlere gösterdiği insani muamele özellikle Batı dünyasını şaşırtmışa benziyor. Kassam’ın elindeki esirler oldukça iyi muamele görürken işgal hapishanelerinden çıkan bazı Filistinliler ise yürümekte dahi zorluk çekiyordu. Dünya bu görüntüleri gördükçe gerçekler gün yüzüne çıkıyor. Ancak görüntülerin atlanan bir kısmı var.

25 Haziran 2006 tarihinde sınır ötesi bir baskın esnasında, Hamas mücahitleri tarafından yakalanan Gilad Şalit yaklaşık beş buçuk sene boyunca Kassam’ın elinde rehine kaldı. 18 Ekim 2011 tarihinde, bir rehine takası anlaşmasıyla serbest kalıncaya kadar Kassam mensuplarıyla birlikte yaşayan Şalit’in o günlerine dair paylaşılan bir video Şalit’e yapılan muamelenin de çok farklı olmadığını gösteriyor.

Son rehinelerle Şalit arasındaki tek fark ise Şalit’in oldukça uzun süre Kassam ile birlikte geçirmesi. Dünya bu görüntüleri de hatırladığında Hamas’ın rehineleri yönelik insani tutumunda çok da şaşılacak bir şey olmadığını görecektir.

Mücahitlerle birlikte yaşayan, ızgara yapan, onların yemeğinden yiyen ve onlarla top oynayan Şalit istediği zaman televizyon izleyebiliyor. Hamas’ın elindeki tüm imkânları Şalit için seferber ettiğini görünce Hamas’ın elinde esir olmanın nasıl bir şey olduğu da rahatça anlaşılıyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum