1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Üyesi el-Hayye, Adaylara Yapılan Baskıları Eleştirdi
Hamas Üyesi el-Hayye, Adaylara Yapılan Baskıları Eleştirdi

Hamas Üyesi el-Hayye, Adaylara Yapılan Baskıları Eleştirdi

Hamas Siyasî Birimi üyelerinden el-Hayye, Filistin Yönetimi'ni ve Fetih Hareketi’ni bağımsız adayları tehdit etmeyi bırakmaya dâvet etti.

30 Ağustos 2016 Salı 18:34A+A-

İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasî Birimi üyelerinden Halil el-Hayye, dün akşam el-Aksa kanalında yayımlanan söyleşide, baskıların ve tehditlerin seçimleri olumsuz yönde etkileyebileceğini söyleyerek, “Bu böyle devam ederse seçimlerin tümü tehlikeye girebilir.” dedi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten el-Hayye, seçimlerin şeffaflığına gölge düşürecek herhangi bir girişimden Filistin Yönetimi'nin sorumlu olacağını ifade etti.

Seçimlerin sağlıksız koşullarda ve tehdit altında yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan el-Hayye, Merkez Seçim Kurulu'ndan da üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

el-Hayye, Batı Yaka'da adaylardan onlarcasının Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik biriminin ve işgal güçlerinin baskılarına maruz kaldığını söyledi.

Baskıların ve tehditlerin Hamas'ın destekleyebileceği bağımsız adaylarla sınırlı kalmadığına dikkat çeken el-Hayye, sol grupların adaylarına da baskı ve tehdit yapıldığını bildirdi.

el-Hayye, Hamas'ın desteklediği bağımsız bir adayın eşinin Fetih Hareketi tarafından tehdit edildiğini ve kocasının adaylıktan vazgeçmemesi hâlinde maaşının kesileceğinin söylendiğini ifade etti.

Hamas lideri, “Adaylık aşamasında bunlar yapılıyorsa seçim kampanyaları ve seçim zamanında daha neler yapılacak?” diye sordu.

Kaynak: FİEM

HABERE YORUM KAT