1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: “Suudi Ziyareti Verimli Geçti”
Hamas: “Suudi Ziyareti Verimli Geçti”

Hamas: “Suudi Ziyareti Verimli Geçti”

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Suudi Arabistan'a gerçekleştirilen ziyaretin başarılı ve verimli geçtiğini söyledi.

19 Temmuz 2015 Pazar 00:32A+A-

Heniyye, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde geçen yıl İsrail'in düzenlediği saldırılarda ölenlerin yakınlarını ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Heniyye, "Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in başkanlığındaki heyetin Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyaret, tarihi ilişkiler ve kardeşlik bağlarının yenilenmesi açısından umut verici ve verimli bir başlangıç oldu" dedi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e teşekkür ve takdirlerini ifade eden Heniyye, Hamas olarak tüm İslam aleminin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Meşal ve beraberindeki heyetin Suudi Arabistan'a iki gün süren bir ziyarette bulunduğu, heyetin Kral Selman, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştüğü belirtilmişti.

Suudi Arabistan'a 2012'den bu yana ilk ziyaretini gerçekleştiren Meşal, çarşamba günü başkent Riyad'a ulaşmıştı. Suudi Arabistan ile Hamas arasındaki ilişkilerin Kral Selman'ın tahta çıkmasının ardından iyileşme gösterdiği belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT