1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas, Suriye Hakkındaki Haberi Yalanladı
Hamas, Suriye Hakkındaki Haberi Yalanladı

Hamas, Suriye Hakkındaki Haberi Yalanladı

Hamas adına açıklama yapan Berdevil, siyasi kanat ile askeri kanat arasında bir Suriye ihtilafı olmadığını ifade etti.

06 Haziran 2013 Perşembe 10:27A+A-

Suriye konusunda Hamas'ın askerî ve siyasi kanadı arasında ihtilaf olduğu haberleri hem askerî hem de siyasi kanat tarafından yalanlandı.

Bugün sabah saatlerinde askeri kanat tarafından yapılan resmî açıklamayla yalanlanan haberleri akşam saatlerinde de hareketin siyasi kanadı adına açıklama yapan Salah el-Berdevil yalanladı.

Hamas'ın Siyasi Birim üyelerinden ve Gazze'deki ileri gelenlerinden olan Salah el-Berdevil, bazı Arap gazetelerinde yayınlanan iddiaların sadece birtakım hayallerden ibaret olduğunu ve Hamas hakkında zihinleri bulandırmayı amaçladığını söyledi.

El-Berdevil, Quds Press adlı haber ajansına yaptığı açıklamada Londra'da yayınlanan el-Quds el-Arabi gazetesinin bu yöndeki iddialarını büyük bir esefle karşıladıklarını ifade ederek, Suriye meselesi, Hizbullah ve İran'la ilişkiler konusunda Hamas’ın askerî kanadıyla siyasi kanadı arasında görüş ayrılığı olduğu iddiasının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu, hiçbir delile dayanmadığını dile getirdi.

El-Berdevil, Hamas'ın hareket çizgisini belirleyen kararlarının üst düzey bir şura meclisinde alındığına ve bütün kanatlarının onaylamayacağı bir kararın çıkmadığına dolayısıyla bu gibi hususlarda açıktan ihtilafı bir yana koyun gizli ihtilafın bile bulunmadığına dikkat çekti.

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde de Yalanladı

İzzeddin el-Kassam Tugayları da Al-Arabiyya gazetesinde  kendilerinin Suriye konusundaki duruşları ile alakalı kaynağı bilinmeyen kişiler tarafından yayınlanan haberi yalanladı.

Hareketin askerî kanadı durumundaki İzzeddin Kassam Birliklerinin resmi sözcüsü Ebu Ubeyde dün yaptığı açıklamada siyasi büroya konuyla ilgili ihtilaf içeren bir mektup götürdüklerini kesin bir dille yalanladı ve el-Quds el-Arabi'nin bu yöndeki iddialarını açıklanmayan birtakım kaynaklara dayandırdığına dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT