1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Sessizliğiniz Düşmana Cesaret Veriyor
Hamas: Sessizliğiniz Düşmana Cesaret Veriyor

Hamas: Sessizliğiniz Düşmana Cesaret Veriyor

Hamas, Mısır halkına çağrıda bulundu: Sessiz kalmanız halkımıza yönelik saldırıları ve ölümleri artırıyor, Filistin halkının yanında durun.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 23:57A+A-

Hamas, İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Mısır halkını ülkedeki yönetime Refah sınır kapısının süresiz açık tutulması için baskı yapmaya davet ediyoruz. Sessizliğiniz, Gazze’de kardeşleriniz katledilirken düşmana daha da cesaret veriyor, daha fazla ölüme ve halkımıza yönelik yok etme girişimine sebep oluyor” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca “Refah sınır kapısının sürekli olarak açık tutulması ve bu vesileyle Gazze halkının ihtiyaçlarının karşılanması çağrısını yapıyoruz. Ayrıca sınır kapısının halkımız üzerinde baskı amacıyla kullanılan bir karta dönüşmemesi gerektiğini vurguluyoruz” mesajı verildi.

Hamas, ayrıca Mısır medyasında yer alan haberlerde Gazze halkının ‘şeytanlaştırılmasına’ da tepki gösterdi.

Darbeci Mısır yönetiminin hafta başında Gazze’de ateşkes önerisi tek taraflı olduğu gerekçesiyle tepki görmüş, Hamas yönetimi ateşkesin içeriğiyle ilgili kendilerine danışılmadığını ve ‘diz çöktürme girişimi’ olduğunu belirterek ateşkesi kabul etmemişti.

Darbeci Mısır yönetimi Gazzeliler için hayati öneme sahip olan Refah sınır kapısını kapalı tutuyor.

Mısır yetkilileri, Mısır’dan Gazze’ye girmeye çalışan yardım konvoyunun geçmesine izin vermedi.

500'den fazla insan ve 11 otobüsün bulunduğu konvoy Sina'ya kadar herhangi bir engelle karşılaşmadan gelmişti.

İigal güçlerinin 8 Temmuz’dan beri sürdürdüğü ve Perşembe akşamı Gazze’ye karadan girerek genişlettiği saldırılar nedeniyle 339 Filistinli kardeşimiz şehid oldu.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT