1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. HAMAS: "Şehitler İntifadayı Ateşleyecek!"
HAMAS: "Şehitler İntifadayı Ateşleyecek!"

HAMAS: "Şehitler İntifadayı Ateşleyecek!"

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Reşak, Filistin halkının zafer kazanmaktan başka seçeneği olmadığını söylerken Kassam Tugayları da şehitler hakkında bir açıklama yaptı.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 19:30A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, bu sabah erken saatlerde bir grup mücahidin şehit olduğunu belirterek, şehitlerin işgalcinin koyduğu barikatları ve sınırları aşan bir intifadayı ateşleyeceğini ifade etti.

Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında bugün (7 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalciyi ateşle oynamaması yönünde uyardıklarını bildirerek, işgal güçlerinin saldırılarını artırarak İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi bir grup mücahidi hedef aldığını söyledi.

Filistin halkının gerginliği tırmandırmak istemediğini fakat işgalcilerin ahmaklıkları sayesinde Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde gerginliği tırmandırdıklarını ifade eden Er-Reşak, Filistin halkının önünde bu savaşa girip zafer kazanmaktan başka yol kalmadığını bildirdi.

Hamas lideri, intifadanın başlaması için bildiri yayınlanması gerekmediğini söyleyerek, yerleşimcilerin Muhammed Ebu Hudayr'ı kaçırarak ve vahşi bir şekilde öldürerek işlediği ırkçı cinayetin ardından Filistin halkının Kudüs'te işgalcilere karşı ayaklandığını belirtti.

Filistin halkının davasına ve Filistin devrimine bağlılığını bir kez daha ispat edeceğini ifade eden İzzet Er-Reşak, Filistinlilerin işgale karşı mücadelesini "devrimlerin anası" olarak nitelendirdi.

***

El-Kassam: "Şehitlerin Kanları Boşa Gitmeyecek"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Batı Yaka ve Gazze'de şehit düşenlerin kanlarının boşa gitmeyeceğini belirterek, Siyonist düşmanın cinayetlerinin bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğini söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, bu sabah yayınladığı bildiride, işgalciye karşı şanlı Filistin devriminin devamı niteliğinde Kudüs, Yafa, Tulkerem, Kalkiliya, El-Halil ve Gazze'nin evlatlarının kanlarının birbiriyle kucaklaştığı ifade edildi.

Şehitlerin, işgalciler tarafından dökülen tertemiz kanlarıyla gasp edilen vatanlarının haritasını çizdiklerini belirten El-Kassam Tugayları, mücahitlerinden 39 yaşındaki İbrahim Ahmed Mahmud Abidin, 26 yaşındaki Cuma Atiyye Cuma Ebu Şeluf, 25 yaşındaki İbrahim Davud Abdulfettah El-Bel'avi, 22 yaşındaki Şeref Fuad Şakir El-Ğannam, 22 yaşındaki Abdurrahman Cemal İsmail Ez-Zamili, 21 yaşındaki Halid Abdulhadi Mahmud Ebu Mur ve 21 yaşındaki Abdulhadi Mahmud Ebu Mur'un şehit olduklarını ilan etti.

Bildiride, mücahitlerin işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde bir direniş alanına düzenlediği hava saldırısında hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT