1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas, Mescidi Aksa’ya Destek Girişimi Başlattı
Hamas, Mescidi Aksa’ya Destek Girişimi Başlattı

Hamas, Mescidi Aksa’ya Destek Girişimi Başlattı

Hamas, "Mescidi Aksa’da namaz kılmak hakkımdır" sloganıyla Mescidi Aksa’ya destek girişimi başlattı.

01 Ekim 2013 Salı 14:48A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka teşkilatı, işgalcinin Mescidi Aksa’da namaz kılmak isteyenleri engellemesini ve Yahudi yerleşimcilerin günlük saldırılarını protesto etmek amacıyla "Mescidi Aksa’da namaz kılmak benim hakkım" sloganıyla toplumsal bir girişim ve kampanya başlattı.  

Hareketin liderlerinden Ferec Rummane konuyla ilgili olarak dün Ramallah şehrinde yaptığı basın toplantısında, internet üzerinden böyle bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Girişimle ilgili bilgi veren Rummane, bu girişim kapsamında önümüzdeki Cuma günü Ramallah şehrine bitişik El-Biyre şehrindeki Seyyid Kutub Camisinde kılınacak Cuma namazının ardından büyük bir gösteri düzenleyeceklerini söyledi.  

Gösteri ve yürüyüşte Mescidi Aksa ve işgal rejimi İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin posterlerini taşıyacaklarını belirten Rummane, bundan sonra da ‘El-Aksa Tehlikede’ ismiyle büyük bir etkinlik yapacaklarını ifade etti.

Hamas Hareketi lideri yaptığı açıklamanın devamında, Filistin Yönetimi ve başında bulunan Mahmud Abbas’a çağrıda bulunarak, özgürlüklere müdahale etmeye son vermesini ve El-Aksa için yapılan faaliyetlere engel olmamasını istedi. Rummane, Batı Yaka’daki güçlerin de bu tür faaliyetlere müdahale etmemesi gerektiğini kaydetti.

Yerleşimciler Dün de Aksa’yı Bastılar

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar ve görgü şahitleri, küçük gruplar halinde arka arkaya Mescidi Aksa avlusuna giren gaspçı Yahudilerin sabah namazına gelen Müslümanlara karşı kışkırtıcı hareketlerde bulunarak avlunun dört bir yanında tur attıklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT