1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: “İsrail’in Tanınması Kırmızı Çizgimizdir!”
Hamas: “İsrail’in Tanınması Kırmızı Çizgimizdir!”

Hamas: “İsrail’in Tanınması Kırmızı Çizgimizdir!”

Hamas politik büro başkan yardımcısı Musa Ebu Marzuk Al-Monitor’e verdiği özel mülakatta “Hamas, İsrail’i tanımayacak” ifadesini kullandı.

06 Mayıs 2014 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz 23 Nisan’da El Fetih’le yapılan mutabakat antlaşmasında önemli bir rol oynayan Ebu Marzuk, İsrail’in tanınması hakkında ayrıca “Bu bizim geçilmez kırmızı çizgimizdir” dedi.

ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’den oluşan uluslararası dörtlünün şartları arasında yer alan Hamas’ın İsrail’i tanıması şartının kendilerini hiç ilgilendirmediğini söyleyen Ebu Marzuk, “Şayet İsrail’i tanıma arzusunda olsaydık yedi yıldır devam eden kuşatmadan da 2008 ve 2012 yıllarındaki iki savaştan da kendimizi esirgerdik.” şeklinde konuştu.

Mahmud Abbas 26 Nisan’da birlik hükümetinin İsrail’i tanıyabileceğini söylemişti. “Abbas’ın sözleri kendini bağlar” diyen  Ebu Marzuk’a göre Hamas bu konuda El Fetih’le aynı fikirde değil. Ebu Marzuk, İzzettin Kassam Tugaylarının silah bırakmayacağını yinelerken “Hamas’ın durduğu yer çok açık, herhangi bir şekilde silahlı gruplara karışılmasına izin verilmeyecek, çünkü bu durum bütün Filistinliler için hayati bir önemi haizdir.” açıklamasını yaptı.

Hamas lideri Halid Meşal’in belirsiz bir tarihe ertelenen Tahran gezisi ve bozulan Hamas-İran ilişkilerine dair yöneltilen soruya Hamas başkan yardımcısı verdiği cevapta “Tahran’la ilişkilerin bir daha eskisi gibi olacağını sanmıyorum ama mümkün olduğu kadar düzeltmeye yönelik çabalar var”  derken Mısır konusunda ise “Biz işgal altında bir ülkeyiz ve Mısırlı kardeşlerimize ya da başkalarına yardım edebilecek güçte değiliz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum