1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas, İsrail'in Burnunu Yere Sürttü!
Hamas, İsrailin Burnunu Yere Sürttü!

Hamas, İsrail'in Burnunu Yere Sürttü!

Kassam sözcüsü: “İşgal rejiminin burnunu yer sürte sürte esirlerin %20’sini serbest bıraktırmayı başardık."

19 Aralık 2011 Pazartesi 12:06A+A-

Direnişin çabaları sonucu gerçekleşen esir takası anlaşmasıyla toplam 1050 Filistinli esir işgal zindanlarından kurtarıldı.

Siyonist işgal rejimi “Özgürlerin Vefası” esir takası anlaşmasının ikinci merhalesini dün (18 Aralık Pazar) hayata geçirerek, 550 Filistinli esiri daha serbest bıraktı. Buna göre direniş güçleri Siyonist asker Gilat Şalit’e karşılık 1050 Filistinli esiri esaretten kurtarmış oldu.

Dün özgürlüğe kavuşan esirlerden 41’i Gazze’den, 507’si Batı Yaka’dan, 2’si Ürdün’den ve 2’si de Kudüs’tendir.

Özgürlüğe kavuşarak Gazze'ye gelen esirleri Rafah sınır kapısında Filistin hükümeti yetkilileriyle esir yakınları karşıladı.

Kerem Ebu Salim’den Rafah sınır kapısına hareket eden esirleri taşıyan otobüsleri, Rafah sınır kapısında bakanlar, milletvekilleri, direniş grup temsilcileri ve toplumun önde gelen şahsiyetleri ile esir yakınları karşıladı.

Önce salonda karşılanan esirlerle kısa bir sohbet yapıldı. Sohbette Filistin meclis başkan yardımcısı Dr. Ahmet Bahr kısa bir konuşma yaptı. Ardından esirler, kendilerini dışarıda sabırsızlıkla bekleyen kalabalık kitlenin önüne çıkıp halkı selamladı.

hamas_ebuubeyde.jpg
 
Kassam: “Esirlerin %20’sini Bir Askere Karşılık Serbest Bıraktırmayı Başardık”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, esir takası anlaşmasının ikinci aşamasının tamamlanmasından sonra geri kalan Filistinli esirleri kurtarmak için de çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde dün (18 Aralık Pazar) yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“İşgal rejiminin burnunu yer sürte sürte esirlerin %20’sini serbest bıraktırmayı başardık. Bunu yapan güç, geri kalan esirleri de kurtarmaya kadirdir. Şalit’i esir alan operasyon son operasyon olmayacak. Diğer esirleri kurtarmak için de bize neye mal olursa olsun eldeki bütün imkanları kullanacağız. Önümüzdeki günler, Kassam’ın verdiği sözü yerine getireceğine şahitlik edecektir. Kişinin sözü, kendisi için borçtur.”

Birinci aşamada serbest bırakılan esirlerin toplam cezasının 92 bin, ikinci aşamada serbest bırakılanların toplam cezasının 2 bin üç yüz elli yıl olduğuna dikkat çeken Ebu Ubeyde sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu başarı siyasi, askeri ve güvenlik cihadının bir ürünüdür. Siyonist asker Gilat Şalit’in esir alınması için plan kuruldu ve askeri cihatla hayata geçirildi. Esir güvenli bir yere götürülerek güvenlik cihadı ve esir alındığı beş yıllık süre içinde siyasi cihadla pazarlık yapıldı ve bu çabaların sonunda binden fazla kadın ve erkek esirimiz serbest kaldı.”

El-Mısri: "Esir Takası Anlaşması Siyonistlerin Kurduğu Denklemi Bozdu"

Filistin Parlamentosu Değişim ve Islah Grubu Dış İlişkiler Heyeti Başkanı Müşir El-Mısri, esir takası anlaşmasının Siyonistlerin kurduğu denklemi bozduğunu belirterek, direniş seçeneğinin esirleri işgal zindanlarından kurtarmak için en başarılı seçenek olduğunu söyledi.

Müşir El-Mısri, Cezayir'in güneyindeki El-Vad vilayetinde Barış Toplumu Hareketi'nin Filistin davasına destek için düzenlediği ve on binden fazla Cezayirlinin katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, Kudüs davasının daima öncelikler listesinin en başında geldiğini belirtti.

Siyonist işgal rejiminin Kudüs'ün çehresini değiştirme ve halkını göçe zorlama çabalarının gerçeği değiştirmeyeceğini ifade eden El-Mısri, Filistin topraklarının tamamı işgalden kurtarılana kadar cihat ve direnişin stratejik seçenekleri olmaya devam edeceğini bildirdi.

Direniş seçeneğinin toprakları ve insanları özgürlüğe kavuşturmada en başarılı seçenek olduğunun ispat edildiğini dile getiren El-Mısri, esir takası anlaşmasının tüm esirleri işgal zindanlarından kurtarmanın başlangıcı olduğunu söyledi.

Hamas milletvekili, Arap dünyasında yaşanan değişimlerin Filistin davasının yararına olduğunu bildirerek, işgal rejimini koruyan yönetimlerin devrildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT