1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas, İsrail'e Ait Bir İHA'yı Daha Ele Geçirdi
Hamas, İsrail'e Ait Bir İHA'yı Daha Ele Geçirdi

Hamas, İsrail'e Ait Bir İHA'yı Daha Ele Geçirdi

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin doğusunda İsrail'e ait bir insansız hava aracı (İHA) ele geçirdiğini duyurdu.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 18:01A+A-

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesinde İsrail'e ait bir İHA ele geçirildiği" duyuruldu. 

Konuya ilişkin başka bilgi verilmezken internet sitesinde de İHA'nın görüldüğü kısa bir video yayımlandı.

***

İşgal Ordusunun Bugünkü Saldırılarında 9 Filistinli Şehit Oldu

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaş 50'nci gününe girerken bugün (25 Ağustos Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren düzenlenen hava saldırılarında dokuz kişinin şehit olduğu ve onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'da Es-Sikke caddesine düzenlediği saldırıda bir Filistinli şehit oldu. Beyt Lahiya'nın batısındaki El-Atatıra bölgesine bu sabah düzenlenen hava saldırısında da Ferhane El-Attar isimli Filistinli kadının şehit olduğu bildirildi.

Filistin hastane kaynakları, işgal ordusunun dün düzenlediği saldırılar sırasında yaralanan Yasin İbrahim El-Beltaci'nin bu sabah erken saatlerde şehit olduğunu duyurdu. Kaynaklar, gece yarısından sonra işgal ordusunun bir camiye ve bazı evlere düzenlediği saldırılarda en az 16 kişinin yaralandığını açıkladı.

Filistinli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal uçakları Beyt Lahiya'nın kuzeybatısında Es-Selatin bölgesinde bulunan Raddad Tanbura isimli Filistinliye ait eve saldırı düzenledi. Saldırıda evin tamamen yıkıldığını bildiren kaynaklar, evin enkazından iki kişinin cesediyle yaralıların çıkarıldığını söyledi.

Kaynaklar, birkaç gün önce işgal ordusunun Gazze kenti Ez-Zeytun mahallesine düzenlediği hava saldırısında yaralanan Hani Muhammed Yasin'in de bugün öğle saatlerinde şehit olduğunu açıkladı.

İşgal güçlerinin saldırılarında şehit olanların sayısı 577'si çocuk, 261'i kadın ve 101'i yaşlı olmak üzere 2130'a yükseldi. Saldırılarda 10870 kişi de yaralandı.

 

HABERE YORUM KAT