1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: İsrail, Mısır’dan Cesaret Alarak Gazze’ye Saldırdı
Hamas: İsrail, Mısır’dan Cesaret Alarak Gazze’ye Saldırdı

Hamas: İsrail, Mısır’dan Cesaret Alarak Gazze’ye Saldırdı

İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki Refah'ta yedi ayrı noktayı vurdu. Al Jazeera Türk'e konuşan Hamas Sözcüsü Muşir Mısri ise İsrail’in Mısır’dan cesaret alarak Gazze’ye saldırdığını söyledi. Mısır'ın arabuluculuğunda ateşkes görüşmeleri devam ediyor.

13 Mart 2014 Perşembe 15:50A+A-

Hamas Sözcüsü, Mısır’ın acil sorumluluğunun ateşkesi sağlamak olduğunu söyledi. Mısri, "İsrail daha önceki anlaşmalarına uymadı. Mısır ile İslami Cihad arasında görüşmeler vardı ama İsrail anlaşmaya rağmen saldırdı." diye konuştu. 

Mısri, Filistinlilerin 'buna rağmen' anlaşmaya bağlı kalacağını söyledi. 

Al jazeera’ye konuşan Hamas’ın bir diğer sözcüsü Fevzi Berhum ise, Mısır’ın İslami Cihad ve İsrail ile gerginliğin yatıştırılması için görüşmeler yaptığını doğruladı.

Mısır'ın Hamas ile görüşmediğini söyleyen Berhum, “Ateşkes görüşmeleri devam ederken İsrail Refah'ı vurdu.” dedi. Mısır, Hamas’ın ülkedeki bütün faaliyetlerini yasakladığı için Hamas ile temasa geçmiyor.  

İsrail Kanal 2 televizyonu ise Katar'ın da ateşkes görüşmeleri için devreye girdiğini açıkladı.

Saldırı sırasında Batı Şeria'da İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas da İsrail saldırlarını kınadı.

İslami Cihad: Karşılık vereceğiz

Al Jazeera'ye konuşan İslami Cihat sözcüsü Velid Hallas ise İsrail'e karşılık vereceklerini söyledi. 

Hallas, “İsrail bugüne kadar yaptığı hiçbir anlaşmaya uymadı. Her zaman anlaşmaları ihlal eden taraf oldu. Katil Siyonist düşmanla aramızda sürekli ve ucu açık bir çatışma var, bu bitmeyecektir de” dedi.

Hallas, Türkiye gibi diğer İslam ülkelerinden de destek beklediklerini belirtti. Hallas, “Siyonist İsrail’in dayandığı bir taraf var, kendisini kucaklayan Batı ve Amerika var. İsrail onlardan aldığı destekle bize saldırıyor, çocukları öldürüyor, evlerimizi yıkıyor, topraklarımızda yerleşim birimleri kuruyor. Dolayısıyla diğer Arap ülkeleri kardeşlerimiz de Filistin halkını bu mücadelesinde yalnız bırakmamalıdır. Her türlü desteği, her türlü yardımı bu azgın düşmana karşı Filistinli kardeşlerinden esirgememelidir” şeklind ekonuştu. 

 

HABERE YORUM KAT