1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Gösterisinde Mısır'a Tepki
Hamas Gösterisinde Mısır'a Tepki

Hamas Gösterisinde Mısır'a Tepki

Gazze hükümeti Başbakanı Heniye, tünellere operasyon düzenleyen Mısır yönetimine, “Gazze’yi neden cezalandırıyorsunuz, işgale karşı zafer kazandığı için mi? sözleriyle tepki gösterdi.

24 Mart 2014 Pazartesi 12:01A+A-

Hamas'ın kurucularından Şeyh Ahmed Yasin ile Abdulazizi el-Rantisi'nin ölüm yıldönümü nedeniyle Gazze'de düzenlenen törende konuşan İsmail Heniye, Gazze halkının ‘cezalandırılmasının’ son bulmasını istedi.

Heniye, “Zor bir süreçten geçiyoruz sert engellerle yüzleşiyoruz ancak korkmuyoruz ve yenilmiyoruz, biz çok daha zor günler gördük” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Hamas'ın Mısır'ın Sina yarımadasındaki şiddet olaylarıyla bağlantılı olduğu suçlamalarına da değinen Heniye, bu yöndeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, "Hamas'ın Sina'da hiçbir askeri ve siyasi rolü yoktur" dedi. 

Mısır yönetimi, 3 Temmuz’daki askeri darbeden bu yana Gazze’ye yönelik politikalarını sertleştirdi.

Darbe yönetimi bir süredir Mısır sınırından Gazze’ye çıkan tünellere yönelik operasyon düzenliyor.

Gazze sınırındaki Refah kentinde altında tüneller bulunduğu gerekçesiyle çok sayıda ev patlayıcı maddeler aracılığıyla yıkılıyor.

İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze'nin dünyaya açılan kapısı haline gelen Mısır ile Gazze arasındaki tüneller, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere Gazzelilerin temel ihtiyaçlarını karşılıyordu. Bu tünellerin büyük bir kısmı, Mısır ordusunun gerçekleştirdiği darbenin ardından kapatılmıştı.

Mısır mahkemesi ayrıca kısa bir süre önce, Müslüman Kardeşler bağlantısı gerekçesiyle Hamas’ın ülkedeki bütün faaliyetlerini yasaklamıştı.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT